Tsitsipas klopt Roebljov in Monte Carlo en pakt zo eerste Masters 1.000-zege

  Rolex Monte-Carlo Masters

  Stefanos Tsitsipas (6, crown4)
  Andrey Rublev (8, crown6)
  6
  1
  3
  6
  2
  3

  Stefanos Tsitsipas heeft flink wat vertrouwen getankt in de aanloop naar Roland Garros met toernooiwinst in Monte Carlo. De Griek versloeg in de finale Andrej Roebljov in twee sets. Voor Tsitsipas is het zijn eerste triomf in een Masters 1.000-toernooi.

  Andrej Roebljov was in Monaco nog nooit verder geraakt dan de tweede ronde, maar klopte op weg naar deze finale wel verrassend Rafael Nadal na een spannende wedstrijd.

   

  In de eindstrijd moest Roebljov evenwel zijn meerdere erkennen in Stefanos Tsitsipas, die de match domineerde met dank aan zijn sterke service. Al na 32 minuten stak de Griek de eerste set op zak: 6-3.

   

  Ook in set 2 ging Tsitsipas gewoon door op zijn elan. De nummer 5 van de wereld haalde constant een hoog niveau en kwam tegen Roebljov eigenlijk nooit in de problemen. Na ruim een uur tennissen maakte Tsitsipas er een einde aan met nog eens 6-3.

   

  Voor Tsitsipas is het zijn eerste overwinning in een Masters 1.000-toernooi en meteen ook een flinke opsteker met het oog op Roland Garros, dat eind volgende maand van start gaat.

  Enkele hoogtepunten uit de wedstrijd: