Daniel Evans pakt na Djokovic ook de scalp van David Goffin in Monte Carlo

  Rolex Monte-Carlo Masters

  Daniel Evans (30)
  David Goffin (41, crown11)
  5
  1
  7
  6
  2
  3
  6
  3
  4

  David Goffin (ATP 15) heeft in 3 sets verloren van Daniel Evans (ATP 33). Goffin won de eerste set, daarna nam de Brit de wedstrijd over. Evans werkte in de laatste set heel wat breakkansen weg, het avontuur van Goffin In Monte Carlo eindigt in de kwartfinales.

  David Goffin begon slecht aan de wedstrijd tegen Daniel Evans. De Brit ging meteen door de opslag van onze landgenoot, die op achtervolgen werd aangewezen. Pas bij een 5-4-stand kon Goffin de bordjes weer in evenwicht hangen. De Belg ging door op dat elan en won de set alsnog met 5-7.

   

  Evans moest even bekomen van die opdoffer, maar kwam al snel weer in zijn spel. Alweer ging de nummer 33 door de opslag van Goffin. Ditmaal bouwde hij zijn voorsprong verder uit en haalde hij set 2 binnen: 6-3.

   

  Bij een 1-1-stand in de beslissende set, kreeg Goffin 3 breakkansen. Onze landgenoot kon geen enkele kans benutten tegen een weerbare tegenstander. Bij 4-4 werkte Evans weer enkele kansen voor Goffin weg. De veer brak bij de Belg, die de set verloor met 6-4.

   

  De killer van Novak Djokovic gaat door naar de halve finales en breit een vervolg aan zijn sprookje in Monte Carlo. Evans neemt het in de daarin op tegen de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 5), die eerder vandaag won tegen de Spanjaard Davidovich Fokina (ATP 58).

  Goffin: "Had alles net iets beter kunnen doen"

  Het verschil tussen Evans en Goffin was deze wedstrijd erg klein. Dat merkte onze landgenoot ook op, die toch kritisch was voor zichzelf. "Ik had alles net iets beter kunnen doen", zei Goffin na afloop.

   

  "De wapens waren aanwezig om Evans te kloppen. Het verschil tussen ons was erg klein. Hij speelde erg offensief en durfde vandaag iets meer. Telkens wanneer hij op achterstand kwam, maakte hij dat ongedaan met een serve en volley." 

   

  "Ik ben tevreden met mijn wedstrijden hier. De 3 overwinningen in Monte Carlo geven me een goed gevoel, want dat was al even geleden", kijkt Goffin tevreden terug op zijn toernooi.

  Bekijk een knap punt van Goffin en het matchpunt van Evans:

  Fase per fase

  1. 07 uur 18. Evans: "Het wordt moeilijk tegen Goffin". Een overwinning tegen Novak Djokovic, het kan als vertrouwensboost tellen voor Dan Evans. "Ik moet toegeven dat ik het nog niet helemaal kan vatten. Later kan ik mijn kleinkinderen vertellen dat ik de nummer 1 heb verslagen", zei de Brit. Maar hij zal wel de bladzijde moeten omslaan tegen David Goffin. "Het wordt moeilijk tegen Goffin. Gravel is niet mijn favoriete ondergrond, maar de omstandigheden deze week hebben me goed geholpen." .
  2. 07 uur 18. Ik heb de wapens om van Evans te winnen op gravel. Ik moet solide zijn, agressief zijn en proberen hem te doen wankelen. Ik moet alert zijn en mijn kansen grijpen.". David Goffin.
  3. 07 uur 12. Goffin: "Evans is vreselijk getalenteerd". Goffin had niet meteen een kwartfinale tegen Dan Evans verwacht in het prinsdom. "Natuurlijk ben je altijd verrast als Novak voor de finale een wedstrijd verliest", zei hij. "Maar Dan is een vreselijk getalenteerde speler. Ik heb altijd gevonden dat hij op alle ondergronden goed kon spelen. Misschien zag hij zichzelf niet als een gravelspeler, maar hij werd professioneler en stabieler." "Hij heeft net zijn eerste ATP-titel gewonnen in Melbourne en hij heeft veel wedstrijden op gravel gewonnen. En Novak verslaan op een Masters 1000-toernooi is een geweldige prestatie." .
  4. 07 uur 11. Niet Djokovic, wel Dan Evans. Een verrassing van formaat: niet Novak Djokovic, wel Dan Evans is de uitdager van David Goffin in de kwartfinales van Monte Carlo. De Brit wipte de Serviër, die het toernooi al won in 2013 en 2015, met 6-4 en 7-5. Het wordt de tweede confrontatie tussen Goffin en Evans. De Brit won vorig jaar hun eerste duel met 6-4 en 6-4 op de ATP Cup in Sydney. .
  5. 07 uur 09.