Ashleigh Barty gaat grote namen als Graf en Seles achterna in Miami

  Miami Open

  Ashleigh Barty (1, crown1)
  Bianca Andreescu (64, crown8)
  6
  1
  3
  4
  2
  0

  Nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty heeft haar titel in Miami met succes verdedigd. In de finale stond ze een set voor toen ex-US Open winnares Bianca Andreescu opgaf met een enkelblessure.

  Na haar titel op de US Open in 2019 heeft Bianca Andreescu met heel wat blessureleed te maken gekregen. Nu leek de 20-jarige Canadese eindelijk weer op de been, tot vanavond in de finale van Miami.

   

  Vroeg in de tweede set verdraaide Andreescu haar voet. Ze liet hem nog intapen, maar veel langer hield ze het niet uit. "Ik was eigenlijk niet van plan om te stoppen", legde Andreescu uit, "maar mijn kinesist heeft me als het ware gered."

   

  "Het zou zeker erger geworden zijn als ik had verder gespeeld. Er een punt achter zetten was de beste keuze."

   

  Andreescu stapte dan maar naar het net om Ashleigh Barty te feliciteren met haar nieuwe zege in Miami. In 2019 had de Australische het toptoernooi ook gewonnen, vorig jaar ging het evenement niet door. 

   

  Barty is niet de eerste die haar titel verlengt in Miami. Ze komt in een lijst met grote kampioenes terecht. Graf, Seles, Sanchez Vicario en de zussen Williams deden het haar voor.

  Elise Mertens schopte het in Miami tot in de achtste finales. Kim Clijsters moest afzeggen voor het toernooi.

  Lees ook: