Veer van dappere Greet Minnen breekt in 3e set in Mexico

  Abierto Zapopan

  Greet Minnen (144)
  Sara Sorribes (67, crown4)
  7
  7
  1
  6
  4
  4
  2
  6
  1
  3
  6

  Greet Minnen heeft de 1e ronde in WTA-Guadalajara niet overleefd. Vorige vrijdag stond ze 's avonds nog in de kwartfinale in Lyon, vandaag verkocht ze haar vel duur in Mexico. Minnen, WTA-109, trok in een tiebreak de 1e set naar zich toe, maar verloor vanaf het eind van set 2 7 spelletjes op een rij tegen de Spaanse Sara Sorribes (WTA-71).

  Greet Minnen heeft gevochten voor wat ze waard was tegen het 4e reekshoofd: ze moest als eerste een break toestaan, maar maakte die meteen ongedaan. Toen ze weer door de opslag van Sorribes ging, mocht ze serveren voor de set, ze kreeg ook een setpunt, maar de Spaanse maakte er 5-5 van.

   

  In de tiebreak hield Minnen het hoofd koel en liep ze 4-1 en 6-3 uit. Na bijna een uur tennissen was set 1 binnen.

   

  In de 2e set werden de spelletjes langer, de opslag van Minnen draaide ook maar op halve kracht. Sorribes profiteerde, maar kreeg meteen een rebreak te verwerken. Met een 2e break maakte de Spaanse de set uit: 1-1.

   

  Een moedige Minnen zat erdoor. Vanaf 4-4 in set 2 verloor ze 7 spelletjes op een rij (tot 5-0). Ze werkte een matchbal weg om niet met 6-0 weggezet te worden, maar het volgende spel was het toch over en uit.