Kwartfinale is eindhalte van Greet Minnen op WTA-toernooi Lyon

  WTA-toernooi in Lyon (Fra): kwartfinales

  Greet Minnen (184)
  Viktorija Golubic (85, Kwal.)
  3
  1
  6
  6
  0
  2
  7
  7

  Greet Minnen (23) is er niet in geslaagd de halve finales op het WTA-toernooi van Lyon te bereiken. De Zwitserse Viktorija Golubic (WTA-130) was in twee sets te sterk. Een zege had haar dicht bij een plekje in de top 100 van de wereld gebracht, maar daar zal ze dus nog even op moeten wachten.

  Na zeges tegen de Poolse Kawa (WTA-119) en de Nederlandse Rus (WTA-79) stond ze in de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Franse Lyon. Daar moest Minnen het opnemen tegen de Zwitserse Golubic, een kwalificatiespeelster.

   

  Maar tegen de lager geplaatste Golubic had Minnen het niet onder de markt. Minnen werd al snel twee keer gebroken, maar kon bij 2-4 wel een opslagspelletje terugnemen. Golubic bleek niet van slag en pakte na nog een break de eerste set met 3-6.

   

  In set twee waren beide speelsters wat meer aan elkaar gewaagd. Minnen ging als eerste door de opslag van Golubic en leek op weg naar setwinst, maar bij een 5-4-voorsprong gaf ze alsnog haar eigen opslag af. Golubic dwong een tiebreak af en daarin duldde ze geen enkele tegenstand: 7-0.

   

  Geen halve finale dus voor Minnen in Lyon, die zo ook een kans mist om opnieuw dicht bij de top 100 te komen. Minnen klopt al een tijdje op die deur, maar die zal dus nog eventjes gesloten blijven.

  "Kansen laten liggen in 2e set"

  Minnen was teleurgesteld, nu ze naast haar eerste halve finale op dit niveau greep: "Heel jammer. Ik speelde deze week goed, maar heb vandaag niet het verschil kunnen maken. Het was geen makkelijke match."

   

  "Golubic tennist zeer gevarieerd en is moeilijk in beweging te krijgen. Ik heb nochtans mijn kansen gehad in de tweede set. Ik was dichtbij winst (ze leidde met 5-3, red.). Het is vooral jammer omdat je niet weet wat er verder dit toernooi kon gebeuren."

   

  "Maar het blijft een goed toernooi", besloot Minnen. "Mijn eerste match was niet super, maar daarna ging het heel goed en ben ik gegroeid in mijn spel. Mijn laatste 2 sets tegen Rus waren zeer goed. Mentaal zit het goed. Golubic was vandaag simpelweg sterker."

  Lees ook: