Federer verliest zijn 2e partij in Doha na driesetter tegen Georgiër

  Qatar ExxonMobil Open

  Nikoloz Basilashvili (92)
  Roger Federer (97, crown2)
  3
  1
  6
  6
  2
  1
  7
  3
  5

  Roger Federer (ATP-6) heeft bij zijn comeback maar een wedstrijd kunnen winnen. De Zwitser struikelde in zijn tweede partij over Basilashvili (ATP-42). Bij 4-5 miste Federer een matchbal en uiteindelijk verloor hij de derde set met 7-5.

  Een wedstrijd heeft de langverwachte comeback van Federer in Doha geduurd. De kwartfinale werd het eindstation voor de Zwitser na een spannende driesetter tegen het nummer 42 van de wereld.

   

  De eerste set ging redelijk makkelijk naar Federer. Na iets meer dan een halfuur en een break trok de Zwitser die over de streep. Maar Basilashvili herpakte zich en ging in set twee twee keer door de opslag van Federer: 6-1.

   

  De beslissende derde set ging erg gelijk op. Bij 4-5 kreeg Federer het eerste matchpunt, op de service van Basilashvili. Hij liet het liggen en dat brak hem zuur op. Hij verloor daarna zijn eigen opslag en dat kwam hij niet meer te boven. Het derde matchpunt was het goeie voor de Georgiër.

   

  Basilashvili neemt het in de halve finales op tegen de Amerikaan Taylor Fritz (ATP-33). Fritz had in de 1/8e finales nog David Goffin (ATP-14) uit het toernooi gekegeld.

  "Deze nederlaag is makkelijk om te verteren"

  Federer leek niet bijzonder teleurgesteld na de nederlaag. "Ik ben nog geen 100 procent. Dat voel ik en dat zie ik. Ik ben nog in een opbouwfase en ben tevreden over hoe ik mij voelde op het terrein."

   

  "Fysiek voelde ik mij gisteren uiteraard wel beter. Ik voel me goed, maar was vanmorgen een beetje stijf. Dat is maar normaal, denk ik." 

   

  "Deze nederlaag is heel gemakkelijk te plaatsen. Ik ben hem al vergeten."     

   

  Of Federer volgende week deelneemt aan het toernooi van Dubai, is nog niet zeker.