Ex-Roland Garros-winnares Ostapenko stuurt Flipkens naar huis in Miami

  Kirsten Flipkens heeft de eerste ronde van het toptoernooi in Miami niet overleefd. Flipkens knokte zich na verlies in set 1 terug in de wedstrijd, maar moest in de beslissende derde set toch het onderspit delven.

  Met Jelena Ostapenko stond Flipkens donderdagavond oog in oog met een grandslamwinnares. De Letse won in 2017 op 19-jarige leeftijd Roland Garros, maar kon sindsdien de verwachtingen niet echt meer inlossen. Vandaag staat ze 54e op de WTA-ranking.

   

  Flipkens, de nummer 94 van de wereld, had het in set 1 al meteen niet onder de markt tegen de 11 jaar jongere Ostapenko. Met duidelijke 6-2-cijfers ging de eerste set dan ook naar de Letse. 

   

  In set 2 toonde Flipkens een ander gelaat. Ze beet zich vast in haar tegenstander en knokte zich naar een 7-5-setwinst. 

   

  In de beslissende derde set moest Flipkens bij een 2-1-stand haar opslag inleveren. Ostapenko rook bloed en stoomde door. Op het einde van de set schoot ook bij Ostapenko de stress er even in, maar na een nieuwe break was het kalf verdronken voor Flipkens: 6-3 en einde verhaal.

   

  Bij de vrouwen komt Elise Mertens morgen nog in actie. Zij neemt het op tegen de Britse Katie Boulter, de nummer 319 van de wereld. Bij de mannen begint ook David Goffin morgen aan zijn toernooi, hij moet zich voorbij de Australiër James Duckworth zien te werken, de nummer 109 van de wereld.