Elise Mertens zit in de kwartfinales in Dubai: "Ik ben echt tevreden"

  Dubai Duty Free Tennis Championships

  Caroline Garcia (5)
  Elise Mertens (32, crown10)
  4
  1
  6
  2
  2
  6

  Elise Mertens (WTA-18) heeft zich al bij al gemakkelijk geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi van Dubai. In haar derde wedstrijd in het Midden-Oosten rekende ze in twee sets af met de Française Caroline Garcia (WTA-47): 4-6 en 2-6.

  Mertens had wat tijd nodig om op gang te komen in haar derde wedstrijd in Dubai. Ze kwam 3-1 achter tegen Caroline Garcia, die ze dit seizoen ook al klopte in een voorbereidingstoernooi op de Australian Open.

   

  Na de vroege achterstand herpakte Mertens zich. Ze ging twee keer na mekaar door de opslag van de Française om de eerste set uiteindelijk te winnen met 4-6.

   

  In de tweede set ging het heel wat vlotter voor de hoogst geplaatste Belgische op de WTA-ranking. Mertens liep uit tot 1-5 na drie breaks op een rij en dat voordeel gaf ze niet meer weg. 

   

  In de kwartfinales speelt Mertens tegen de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA-36), die verrassend tweede reekshoofd Karolina Pliskova klopte.

  Winnende Mertens: "Agressiever proberen te spelen"

  "Caroline Garcia is altijd een lastige opponente", zei Mertens vlak na haar overwinning. "Het was een moeilijke match. Ik ben echt tevreden over de manier waarop ik gespeeld heb. Het is moeilijk punten te maken tegen haar. Ik heb geprobeerd goed in de match te blijven, zo veel mogelijk ballen te winnen en agressiever te spelen."     

   

  In acht van haar tien laatste toernooien bereikte Elise Mertens de kwartfinales. De Belgische nummer 1 presteert dus erg constant. "Ik heb heel hard gewerkt in het voorseizoen, zoals alle atleten", reageerde Mertens. "Ik ben erg blij dat ik heel constant ben. Je moet altijd geloven dat je elke match kan winnen of competitief kan zijn in elke partij, zelfs wanneer je moe of niet 100 procent bent."