David Goffin gaat in Rotterdam door op zijn elan, Zverev en Medvedev zijn meteen out

  ABN AMRO Open

  David Goffin (40, crown6)
  Jan-Lennard Struff (154)
  6
  1
  4
  6
  2
  0

  David Goffin heeft in zijn eersterondewedstrijd van het toernooi van Rotterdam weinig woorden vuilgemaakt aan de Duitser Jan-Lennard Struff. Onze landgenoot was na iets meer dan een uur al klaar met zijn tegenstander: 6-4 en 6-0. "Soms is het goed dat wedstrijden snel op elkaar volgen, zeker wanneer je je goed voelt", reageerde hij.

  Na zijn eerste ATP-titel van het seizoen in Montpellier staat David Goffin met veel vertrouwen te spelen. In Rotterdam ging hij op datzelfde elan door tegen Jan-Lennard Struff.

   

  In de eerste set kon de 30-jarige Duitser nog aardig mee met Goffin, maar in de tweede set brak de veer volledig bij de nummer 37 van de wereld. 

   

  Goffin liet geen enkel spel meer liggen en stuurde Struff na iets meer dan een uur tennissen terug naar huis.

   

  In de volgende ronde neemt Goffin het op tegen de Franse qualifier Jérémy Chardy (ATP- 64), die in de eerste ronde zijn landgenoot Ugo Humbert (ATP-31) uitschakelde.

   

  (scrol omlaag voor de reactie van David Goffin)

  "Niet veel tijd gehad om te genieten"

  "Ik heb echt solide gespeeld", reageert David Goffin. "Het was een wedstrijd waarin ik vooral goed geretourneerd heb. Ik bracht veel van zijn eerste ballen terug en was agressief vanaf de eerste slagen."

   

  Zondag in Frankrijk vierde Goffin nog zijn 5e titel. "Het was niet makkelijk de klik te maken na Montpellier. Ik had niet veel tijd om ervan te genieten", vervolgt de Belgische nummer 1, "maar soms is het goed dat de wedstrijden snel op elkaar volgen, zeker wanneer je je goed voelt."

   

  Donderdag neemt Goffin het op tegen Jérémy Chardy. "Een leuke kerel", vindt Goffin, "maar evident wordt het niet. Hij slaat heel hard en hij heeft vertrouwen."

   

  "Hij heeft hier net Ugo Humbert met 7-6 verslagen in de derde set. Ik geloof dat het de derde of de vierde keer is dat dit hem dit jaar overkomt. Dat bewijst dat hij een vechter is en dat hij veel mentale veerkracht heeft. Het doel is dus om te vermijden dat we een tiebreak spelen in de derde set", besluit Goffin met de glimlach.

  Soms is het goed dat de wedstrijden snel op elkaar volgen, zeker wanneer je je goed voelt.

   

  David Goffin

  Zverev en Medvedev meteen uitgeschakeld

  Voor topreekshoofden Alexander Zverev en Daniil Medvedev zit het toernooi in Rotterdam er meteen op. Zverev (ATP-7) verloor van de Kazak Alexander Bublik (ATP-43), Medvedev (ATP-3), verliezend finalist op de Australian Open, was dan weer niet opgewassen tegen de Serviër Dusan Lajovic (ATP-27).

  ABN AMRO Open

  Alexander Zverev (16, crown3, Wild card)
  Alexander Bublik (50)
  5
  1
  7
  3
  2
  6

  ABN AMRO Open

  Daniil Medvedev (12, crown1)
  Dušan Lajovic (89)
  6
  4
  1
  7
  7
  4
  2
  6