David Goffin gaat er meteen uit in Miami tegen Australiër Duckworth (ATP-104)

  Miami Open

  James Duckworth (62)
  David Goffin (61, crown8)
  6
  1
  3
  6
  2
  1

  In de Miami Open is David Goffin er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde. De nummer 13 van de wereld sneuvelde in 2 korte sets (6-3 en 6-1) tegen de Australiër James Duckworth, pas 104e.

  Als 8e reekshoofd was onze landgenoot nog vrij in de eerste ronde, maar vandaag moest Goffin wel aan de bak in het zonnige Miami. Tegen de Australiër Duckworth kwam de Belg nooit echt onder stoom, waardoor hij na 1 uur en 17 minuten al meteen zijn koffers mocht pakken.

   

  In de eerste ontmoeting tussen beide heren maakte Goffin te veel fouten om echt aanspraak te maken op de overwinning. Hierdoor blijft de balans erg mager, want na zijn toernooizege in Montpellier kon hij nog maar 2 wedstrijden winnen in 4 toernooien (1 in Rotterdam en 1 in Doha).

   

  Elise Mertens staat dan wel weer in de 3e ronde in Miami. Onze landgenote knokte zich na een moeilijke start naar een overwinning in 2 sets (6-4 en 6-1) tegen Katie Boulter (WTA 319).

  Goffin: "Ik had de klus moeten klaren, maar deed het niet"

  "Ik heb geen goede wedstrijd gespeeld", reageerde Goffin ontgoocheld. "Ik begon zeer slecht, met meteen 2 dubbele fouten. Na 10 minuten stond ik dan ook al 3-0 achter."

   

  "Vervolgens speelde ik met te veel stress. Door de hitte kon ik me ook amper bewegen en ik raakte de ballen niet zoals ik zou willen", ging de Belg verder. "Hij kreeg ook steeds meer vertrouwen, waardoor hij zijn gewenste spel kon spelen."

   

  "Hij kwam steeds meer naar het net en ik slaagde er maar niet in de negatieve spiraal te doorbreken.  Het was dus echt niet goed, maar het rare is dat ik de laatste dagen echt het goede gevoel te pakken had. Misschien probeer ik het allemaal wat te forceren."

   

  Ondanks de afwezigheid van veel toppers moet Goffin nu dus al zijn boeltje pakken in Miami.  De teleurstelling bij onze landgenoot was dan ook groot: "Ik voelde me goed, maar misschien nam ik de wedstrijd wat te licht op."

   

  "Ik wist wel dat het niet simpel zou worden, maar ik dacht toch dat ik mijn spel makkelijker had kunnen opdringen.  Dat gebeurde helemaal niet, in tegendeel zelfs. Ik moest de klus klaren, maar deed het niet", sloot Goffin af.