Borstspierblessure speelt Elise Mertens parten tegen Naomi Osaka

  Miami Open

  Elise Mertens (31, crown16)
  Naomi Osaka (42, crown2)
  3
  1
  6
  3
  2
  6

  Op het WTA-toernooi van Miami, een van de belangrijkste afspraken van het seizoen, is Elise Mertens (WTA-17) er niet in geslaagd om Naomi Osaka (WTA-2) te kloppen. Onze landgenote werd gehinderd door medische perikelen in de tweede set.

  Naomi Osaka dicteerde meteen de wet tegen Elise Mertens, die niet onder de druk uit kwam. De Japanse was snediger en krachtiger en liep uit tot 5-1.

   

  Maar Elise Mertens geeft zich nooit gewonnen en ook nu knokte onze landgenote zich in de set. Osaka verzamelde setpunten, maar Mertens pruttelde tegen.

   

  Bij het 7e setpunt moest Mertens toch het hoofd buigen: 6-3 na 40 minuten.

   

  Mertens nam haar portie wilskracht mee richting de tweede set en Osaka was alvast geen wervelwind meer.

   

  Toen Mertens op 2-3 kwam, zag het er zelfs eventjes rooskleurig uit. Maar in de hitte van Miami stortte dat plannetje meteen weer in elkaar.

   

  Onze landgenote verliet het veld voor een blessurebehandeling. Ze leek te vechten tegen pijn aan haar borst en schouder, een euvel dat haar eerder dit seizoen al achtervolgde.

   

  Osaka rook bloed en ging goed om met de gedwongen pauze. De winnares van de Australian Open won 11 punten op een rij en gunde Mertens, die nog een tweede keer werd behandeld, geen enkele kans meer. Van 2-3 ging het naar 6-3.