Weer geen 24e "slam" voor Serena Williams: Osaka houdt haar uit de finale

  Australian Open

  Naomi Osaka (48, crown3)
  Serena Williams (276, crown10)
  6
  1
  3
  6
  2
  4

  Naomi Osaka heeft haar grote idool Serena Williams pootje gelicht in de halve finales van de Australian Open. De Amerikaans-Japanse Osaka, getraind door de Belg Wim Fissette, ligt zo op koers voor een 2e titel in Melbourne.

  Toen Serena Williams in 2017 haar 23e grandslamzege boekte, leek het nog slechts een kwestie van tijd voor ze het record van Margaret Court zou evenaren en zelfs breken.

   

  Sindsdien zette Williams een kind op de wereld en verloor ze 4 grandslamfinales, maar bleef die 24e uit. Op de Australian Open kreeg ze een van haar laatste kansen - ze wordt later dit jaar 40 - om het record te evenaren. Naomi Osaka gunde het haar grote idool wel, maar op het terrein viel daar weinig van te merken.

   

  Williams probeerde Osaka te overpoweren, maar ze maakte te veel fouten (24 ongedwongen). In de 2e set liet ze de hoop opflakkeren door terug te komen tot 4-4. Het waren haar laatste punten, want met 2 love games na elkaar maakte Osaka het uit. Het publiek, dat weer in beperkte mate was toegelaten, trakteerde beide speelsters met een staande ovatie.

  Osaka: "Altijd een eer om tegen haar te spelen"

  Eerder in het voorseizoen had Serena Williams Naomi Osaka nog verslagen in Adelaide, maar hun meest memorabele confrontatie was de finale van de US Open, toen Williams bestraffing na bestraffing opliep na een conflict met de umpires.

   

  Toch blijft het voor Osaka bijzonder om Williams partij te moeten geven. "Ik had toch weer schrik in het begin, maar geleidelijk aan kwam ik beter in de match. Ik vind het elke keer een eer als ik tegen haar mag spelen."

   

  Osaka is nu torenhoge favoriet op de eindzege, wat haar 4e grandslamzege zou zijn. Telkens als ze de kwartfinales haalt in een toptoernooi, nu al 11 keer op een rij, wint ze ook dat toernooi.