Van Uytvanck krijgt rammeling van Muguruza, ook Minnen out

  Yarra Valley Classic

  Garbiñe Muguruza (56, crown6)
  Alison Van Uytvanck (55)
  6
  1
  2
  6
  2
  0

  Voor Alison Van Uytvanck en Greet Minnen is de 2e ronde van het voorbereidingstoernooi Yarra Valley Classic in Melbourne het eindstadium geworden. Van Uytvanck (WTA-65) kreeg een pak rammel van Garbine Muguruza (WTA-15), de Argentijnse Nadia Podoroska (WTA-47) was met 6-3, 6-4 te sterk voor Minnen (WTA-110).

  Van Uytvanck veegde in de eerste ronde de vloer aan met de Taiwanese Hsieh, maar kreeg deze keer van hetzelfde laken een broek. Nu weet de Belgische ook hoe het voelt om met 6-2, 6-0 te verliezen.

   

  Muguruza is natuurlijk niet de minste. De Spaanse won 2 grandslamtitels en speelde vorig jaar de finale van de Australian Open. En ze bewees dat ze weer klaar is. Ze gunde Van Uytvanck geen enkele breakbal in de match die 54 minuten duurde.

   

  Het eerste opslagspel van onze landgenote was nog hoopvol (op love naar 1-1), maar daarna liep ze vooral achter de feiten aan. In 27 minuten was de 1e set voorbij: 2-6.

   

  In de 2e set had Van Uytvanck telkens de kans om haar 1e en 2e opslagspel te winnen, maar Muguruza brak toch. De Spaanse stoomde door naar 6-0 in nog eens 27 minuten. (lees voort onder de tweets)

  Enkele punten:

  Greet Minnen weert zich tegen halvefinaliste Roland Garros

  Yarra Valley Classic

  Nadia Podoroska (193, crown14)
  Greet Minnen (206)
  6
  1
  3
  6
  2
  4

  Minnen wist op voorhand dat het een lastige opdracht zou worden. Podoroska maakte vorig jaar naam door uit het niets de halve finales van Roland Garros te bereiken.

   

  De tennisster met Oekraïense roots, met haar 23 lentes even oud als Minnen, begon heel solide aan de partij. Minnen was zoekende, onder meer met een manke opslag en 3 dubbele fouten. Ze kon geen enkele breakkans afdwingen en Podoroska had genoeg aan 2 breakballen om 2 keer te breaken.

   

  In de 2e set trok Minnen duidelijk haar niveau op, Podoroska liet dat van haar flink zakken. Nu maakte de Argentijnse de opslagfouten. Minnen pakte de eerste 2 opslagspelletjes van Podoroska af, eentje zelfs op love. Tussendoor kon ze haar eigen service wel niet behouden.

   

  Het werd een heus breakfestival met liefst 7 breaks in set 2, waarbij finaal Podoroska aan het langste eind trok. Podoroska maakte er 3-3 van, Minnen slaagde er niet in om op haar eigen opslag naar 5-4 uit te lopen. Ook toen ze moest serveren om in de match te blijven, liep het mis.

  Greet Minnen.