Van Uytvanck en Minnen klaren vlot hun eerste klus in Melbourne

  Yarra Valley Classic

  Hsieh Su-Wei (278)
  Alison Van Uytvanck (55)
  2
  1
  6
  0
  2
  6

  Alison Van Uytvanck (WTA-65) en Greet Minnen (WTA-110) zijn vlot over hun eerste horde gewipt in Melbourne. Hun volgende opdracht wordt een echte test met het oog op de Australian Open.

  Tegen de ervaren Taiwanese Hsieh Su-Wei (WTA-68) kon Alison Van Uytvanck een eerste keer de benen losgooien na een strikte quarantaine in Australië. 

   

  Onze landgenote had er zin in en liep in geen tijd 4-0 uit. De eerste set kwam nooit meer in gevaar. En ook in de tweede set toonde Van Uytvanck dat de trainingsuurtjes met haar partner Greet Minnen vruchten hadden afgeworpen. Met een droge 6-0 maakte ze de wedstrijd af.

   

  Tweevoudig grandslamkampioene Garbine Muguruza zal in de tweede ronde een grotere uitdaging vormen. De finaliste van de Australian Open vorig jaar zal een goede graadmeter zijn met het oog op het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

  Ook Greet Minnen stoot door in Melbourne

  Greet Minnen stond iets langer op de baan dan haar verloofde, maar stoot ook door naar de tweede ronde in Melbourne. Ze klopte de Servische Ola Danilovic (WTA-183) in twee sets.

   

  Minnen mocht 5 uur per dag haar hotelkamer verlaten om te trainen met Van Uytvanck en stond dus niet onvoorbereid op het terrein. Zo kon ze een snelle break van Danilovic ongedaan maken voor 6-4-setwinst. Met hetzelfde scenario trok ze ook de tweede set naar zich toe.

   

  Ook Minnen zal uit haar pijp moeten komen in de tweede ronde tegen de Argentijnse Nadia Podoroska (WTA-47). Het zestiende reekshoofd haalde vorig jaar nog de halve finales op Roland Garros.