Rafael Nadal swingt naar kwartfinales Australian Open

  Australian Open, 1/8e finales (m):

  Fabio Fognini (57, crown16)
  Rafael Nadal (3, crown2)
  3
  1
  6
  4
  2
  6
  2
  3
  6

  In zijn strijd om een 21e grandslamtriomf heeft Fabio Fognini Rafael Nadal weinig in de weg kunnen leggen in de 4e ronde van de Australian Open. De Spaanse topspeler won opnieuw zonder setverlies.

  Fabio Fognini, de nummer 17 van de wereld, heeft in zijn carrière al 4 keer kunnen winnen van Rafael Nadal. Een 5e zege kwam daar vandaag niet bij.

   

  De Italiaan maakte geen schijn van een kans tegen de topfavoriet en verloor na dik 2 uur in 3 sets.

   

  Nadal boekte zijn 285e zege op de 4 toptoernooien. Als hij er nog 3 bijdoet deze week wint hij voor de 21e keer in zijn carrière een grandslamtoernooi. Dat is er een meer dan zijn eeuwige rivaal Roger Federer, die er niet bij is in Melbourne.

   

  In de kwartfinales neemt Nadal het op tegen de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-6). Die hoefde niet te spelen tegen Matteo Berrettini. De Italiaan kampt met een blessure.

  Fabio Fognini moet het hoofd buigen voor Rafael Nadal.

  Rafael Nadal swingt ook op de loopband:

  Russisch onderonsje in kwartfinales

  Australian Open, 1/8e finales (m):

  Andrey Rublev (9, crown7)
  Casper Ruud (2, crown24)
  6
  1
  2
  7
  7
  2
  6
  3
  0
  3
  0

  In dezelfde tabelhelft als die van Nadal staat in de kwartfinales een Russisch duel op het programma. 

   

  Vierde reekshoofd Daniil Medvedev maakte een einde aan het mooie toernooi van de Amerikaan Mackenzie McDonald (ATP-192). Het werd 6-4, 6-2 en 6-3.  

   

  Andrej Roeblev, als zevende geplaatst, won de eerste twee sets tegen Casper Ruud (ATP 28) met 6-2 en 7-6 (7/3). Daarna gooide de Noor de handdoek.

   

  Voor de 25-jarige Medvedev en de 23-jarige Rublev wordt het hun eerste kwartfinale in Melbourne. Vorig jaar strandden ze allebei in de vierde ronde.  

   

  Het beste grandslamresultaat van Medvedev is een finale op de US Open van 2019 (tegen Rafael Nadal). Roeblev haalde eerder al 3 keer een kwartfinale (2x US Open, 1x Roland Garros). Beide mannen wonnen eerder deze maand met het Russische team de ATP Cup in Melbourne.

  De Noorse speler Casper Ruud moet de handdoek in de ring gooien.