Mertens trekt met trofee en grote dosis vertrouwen naar Australian Open

  Gippsland Trophy

  Kaia Kanepi (30)
  Elise Mertens (29, crown7)
  4
  1
  6
  1
  2
  6

  Elise Mertens (WTA-20) heeft in Melbourne haar 6e titel op zak gestoken. Ze veroverde de Gippsland Trophy na winst in de finale tegen Kaia Kanepi (WTA-94). De Estse ging in twee korte sets voor de bijl. Maandag begint de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

  Na de opgave van Naomi Osaka in de halve finales kwam Mertens fris aan de start van haar finale. Ze speelde dominant en aan de overzijde had Kanepi het knap lastig met het tempo van Mertens. De Estse moest in set 1 twee keer haar opslag afgeven: 4-6.

   

  In set twee was Mertens niet meer te stoppen. Kanepi stapelde dan weer de fouten op. Met een ace maakte Mertens het na 1 uur en 10 minuten al af: 1-6.

   

  Zo is het in haar eerste toernooi van het nieuwe seizoen meteen bingo voor Mertens. Vorige maand moest ze door een schouderblessure nog forfait geven voor het toernooi in Abu Dhabi. Dit is voor de Belgische nummer een haar 6e WTA-titel. Vorig jaar verloor ze nog twee WTA-finales. 

   

  Op de Australian Open hoopt Mertens beter te doen dan haar vierde ronde van vorig jaar. Haar beste resultaat in Melbourne tot dusver was een plek in de halve finales in 2018. Ze treft in de eerste ronde de 18-jarige Canadese Leylah Fernandez (WTA-89).

  Mertens: "Deze titel geeft me veel vertrouwen"

   "Uiteraard ben ik blij met de zege, maar vooral ook met de manier waarop ik gespeeld heb", zei Mertens na de partij. "Kanepi slaat erg hard, maar ik heb haar goed opgevangen. Mijn opslag draaide goed en ik heb geen punten weggegeven. Dat doet altijd plezier."

   

  "Deze titel is een leuke toevoeging op mijn palmares en geeft me veel vertrouwen. Ik heb deze week ook geen last gehad aan mijn schouder. Nu moet ik goed recupereren."

   

  "De Australian Open is een ander toernooi, al spelen we wel op dezelfde banen. Deze week was dus een goede voorbereiding. Maar ik vertrek wel weer vanaf nul. Een grandslamtoernooi winnen? Er zijn recent nog verrassende winnaars geweest, dat is waar. In vrouwentennis kan veel, maar het is een lange weg. Je moet 7 matchen winnen. Ik denk er dus niet aan, maar ik zal wel mijn uiterste best doen."

  Enkele beeldjes van de finale van Mertens