Greet Minnen kan niet stunten tegen Petra Kvitova

  Australian Open

  Greet Minnen (184, Kwal.)
  Petra Kvitová (13, crown9)
  3
  1
  6
  4
  2
  6

  Greet Minnen heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op de Australian Open. Minnen was in de eerste ronde na een verdienstelijke partij niet opgewassen tegen de Tsjechische Petra Kvitova, de nummer 8 van de wereld.

  Greet Minnen en Petra Kvitova stonden voor de tweede keer in hun carrière tegenover elkaar. De vorige ontmoeting dateerde van 2019 in Stuttgart, toen de Tsjechische het haalde in twee sets.

   

  Ook nu stoomde Kvitova al snel naar een 5-1-voorsprong in set 1. Minnen vocht nog terug tot terug tot 5-3, maar meer zat er niet meer in voor onze landgenote.

   

  In set 2 was het wel Greet Minnen die de toon zette. Ze opende uitstekend door drie games op rij te winnen en liep zo 4-1 uit. Maar dan vond Kvitova het welletjes. Met onder meer twee breaks won ze 4 spelletjes op rij, waarna ze het afmaakte op haar eigen opslag.

  Minnen: "Kvitova staat niet voor niets in de top 10"

  "Ik denk dat ik een goeie match heb gespeeld", vertelt Greet Minnen. "Ze begon sterk en greep me bij de keel. Ik moest me aanpassen om me uit die omknelling te bevrijden."

   

  "Daar ben ik in geslaagd in de tweede set. Ik stond 1-4 voor met de mogelijkheid uit te lopen tot 1-5. Maar daarna zie je dat ze niet voor niets in de top 10 staat. Ze is in staat het spel naar zich toe te trekken op de belangrijke momenten en ze speelde heel goed bij de breakpunten."

   

  "Ik ben ontgoocheld dat ik de tweede set niet gewonnen heb, maar ik mag toch tevreden zijn over mijn eerste match op een belangrijk court tijdens het avondprogramma van een grandslamtoernooi."

   

  "Ik denk dat ik mijn jaar goed heb ingezet. Ik kan verder met vertrouwen spelen. Het gevoel is positief, ik wacht met ongeduld op de komende toernooien", aldus Minnen, die zich dit seizoen in de top 100 wil nestelen.

   

  "Ik heb al bewezen heb dat ik mijn plaats in de top 100 verdien. Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is om de punten te pakken die ik nog nodig heb."