Elise Mertens walst over Bencic en staat in 1/8e finales Australian Open

  Australian Open, derde ronde (v):

  Belinda Bencic (12, crown11)
  Elise Mertens (29, crown18)
  2
  1
  6
  1
  2
  6

  Elise Mertens heeft zich probleemloos geplaatst voor de 1/8e finales op de Australian Open. Mertens was in de 3e ronde in een uurtje klaar met de Zwitserse Belinda Bencic, de nummer 12 van de wereld.

  Het was de eerste confrontatie tussen Elise Mertens en Belinda Bencic, die een jaar geleden nog op de 4e plaats van de WTA-ranking prijkte. De Zwitserse moest al snel in de 1e set achtervolgen na een vroege break van Mertens, die autoritair stond te tennissen.

   

  Onze landgenote ging in het 7e spelletje opnieuw door de opslag van Bencic en mocht dan serveren voor de 1e set. Bencic kon nog één setpunt wegpoetsen en dan was de kous af: 6-2 voor Mertens in precies een halfuur tennissen.

   

  Ook in set 2 zette Mertens de toon, door al in de eerste game een break te forceren. Bencic kwam er niet meer aan te pas en kon nog maar één spelletje winnen. Mertens, die indruk maakte met haar harde een precieze slagen, stoomde door naar 5-1 en verzilverde vervolgens haar tweede matchpunt: 6-2 en 6-1 in een uurtje op baan.

   

  In de 1/8e finales neemt Elise Mertens het op tegen Karolina Muchova (WTA-27). De Tsjechische klopte in de 3e ronde haar landgenote Karolina Pliskova (WTA-6) in twee sets.

  Fase per fase

  1. 22 uur 04.
  2. 22 uur 03. 3e wedstrijd vanaf 1 uur. Het Belgisch-Zwitserse duel vindt plaats in het grootste stadion van de Australian Open: de Rod Laver Arena. Helaas voor de twee vrouwen is er even geen publiek toegelaten, uit voorzorg voor het coronavirus. Mertens en Bencic staan als derde geprogrammeerd. Na een vrouwenmatch om 1 uur onze tijd volgt er nog een mannenwedstrijd. Daarna is het aan Mertens. Vermoedelijk begint ze ergens tussen 5 en 6 uur aan haar opdracht. .
  3. 21 uur 56. Mertens in 2, Bencic in 3 sets. Elise Mertens heeft het vlotst de 3e ronde gehaald. Zij won haar matchen telkens in 2 sets. Belinda Bencic niet. Zij heeft al 2 keer een driesetter moeten spelen. In de vorige ronde moest de Zwitserse zich flink het in het zweet werken tegen Svetlana Koeznetsova (7-5, 2-6, 6-4). De wedstrijd duurde 2 uur en 39 minuten. U weet dus wie wat frisser aan de match zal beginnen. .
  4. 21 uur 54. Ik ken Bencic nog van bij de juniores, al is dat natuurlijk wel een poos geleden. Ze heeft een nogal bijzondere manier om op de bal te slaan. Elise Mertens.
  5. 21 uur 53. Elise is een steengoede speelster die heel regelmatig tennist. Haar parcours van de voorbije weken verbaast me niet. Ik beschouw mezelf tegen haar dus niet als favoriete, want ze heeft duidelijk veel vertrouwen. Belinda Bencic is op haar hoede.
  6. 21 uur 47.
  7. 21 uur 46. Elise Mertens voor plaats in 1/8e finales. Elise Mertens is de enige landgenote die nog op de enkeltabel staat op de Australian Open. Zaterdagochtend komt ze in actie tegen nummer 12 van de wereld Belinda Bencic. Inzet is een plaats in de 1/8e finales. .