David Goffin mept zich voorbij Wit-Rus naar finale in Montpellier

  Open Sud de France

  Egor Gerasimov (146)
  set
  David Goffin (48, crown2)
  4
  1
  6
  6
  2
  2
  4
  3
  6

  David Goffin heeft zich geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi van Montpellier. In de halve finales rekende de Belg in 3 sets af met Egor Gerasimov uit Wit-Rusland.

  David Goffin en Egor Gerasimov keken elkaar voor de tweede keer in de ogen. In augustus vorig jaar werd de Luikenaar in Marseille in de 1/8e finales met 6-4 en 7-6 (7/5) uitgeschakeld door de Wit-Rus. Net als in Montpellier werd er in Marseille op hardcourt gespeeld.

   

  Vandaag ging het Goffin beter af, want met een snelle break in set 1 zat de Belg meteen goed in het zadel. Die ene break volstond voor Goffin ook om de 1e set binnen te halen.

   

  In de tweede set haperde de opslag van Goffin en daarvan profiteerde Gerasimov met enkele servicebreaks. De Wit-Rus hing zo de bordjes weer in evenwicht in de sets.

   

  De beslissende 3e set verliep gelijk opgaand tot 3-3, waarna Goffin Gerasimov zijn opslag afsnoepte. De Belg liet zijn tegenstander niet meer terug in de match komen. In de finale neemt Goffin het op tegen Roberto Bautista of Peter Gojowczyk. Het is voor Goffin de eerste finale sinds 2019.