Ga naar de inhoud
Vliegen en Gillé
Joran Vliegen en Sander Gillé waren het eerste reekshoofd in Kazachstan.

Vliegen en Gillé sluiten seizoen af met dubbeltitel in Kazachstan

 zo 1 november 2020 11:07
Astana Open
Sander Gillé
Joran Vliegen
Max Purcell (45)
Luke Saville
einde
7
set 1
5
6
set 2
3

Sander Gillé en Joran Vliegen hebben op de valreep dan toch nog een titel kunnen binnenhalen dit seizoen. In Noersoeltan, het voormalige Astana, lieten ze geen enkele set liggen.

Sander Gillé en Joran Vliegen hadden gehoopt dit seizoen door te stoten naar de (sub)top in het dubbelspel, maar het werd een jaar met hoogtes en laagtes. Op de US Open haalden ze de kwartfinales, maar in Australië en Parijs lagen ze er snel uit.

 

Op de toernooien tussendoor slaagden ze er ook niet in te oogsten, waar ze in 2019 nog 3 titels op zak konden steken. Op de Astana Open in Noersoeltan lukte het dan toch.

 

Als laatste horde stonden Gillé en Vliegen tegen de Australiërs Purcell en Saville, ofwel het eerste reekshoofd tegen het tweede reekshoofd. Vooral de opslag van het Belgische duo draaide als een tierelier, met onder meer 11 aces. Een break in elke set volstond voor de toernooiwinst.

"We deden veel goeie dingen"

"Het is een kort seizoen geweest, met ups en downs, maar ik denk dat we deze week in Kazachstan erg blij kunnen zijn met ons spelniveau", aldus Vliegen.

 

"We speelden met vertrouwen en deden veel goede dingen. We zijn verheugd."   

 

"Ik ben erg trots", vervolgde Sander Gillé. "Ik dacht er voor de wedstrijd over na: we hadden een heel goed seizoen 2019 met drie titels. Dat nam wat stress van me weg voor de finale van vandaag."

Tweet van onze tenniscommentator:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.