Vertrouwen is ver zoek: Goffin verliest ook in Parijs zijn eerste match

  Rolex Paris Masters

  Norbert Gombos (115, Kwal.)
  set
  David Goffin (48, crown8)
  6
  1
  4
  7
  8
  2
  6
  6

  De tweede ronde is in Parijs het eindstation geworden voor David Goffin, die vrij was in de eerste ronde. Voor de vierde keer op rij struikelt onze landgenoot over zijn eerste horde. Nu was de Slovaak Norbert Gombos, 91 plaatsen lager gerangschikt, de dwarsligger.

  Het vertrouwen is ver zoek bij David Goffin: na Rome, Roland Garros en Antwerpen moet hij ook op het Masters 1.000 toernooi in Parijs meteen inpakken.

   

  Goffin trok nochtans een haalbare kaart met de Slovaakse kwalificatiespeler Norbert Gombos (ATP 105), maar opnieuw gaf de Luikenaar niet thuis.

   

  In de eerste set liet Goffin al 4 breakkansen liggen, in de tweede set miste hij zelfs 3 setpunten. Gombos maakte het bij zijn eerste wedstrijdpunt af.

   

  Voor Goffin eindigt zijn seizoen seizoen in mineur. De nummer 14 op de wereldranglijst moet herbronnen voor 2021.

  Goffin: "Ik ben blij dat het seizoen voorbij is"

  "Ik kwam zonder enige verwachtingen naar hier", analyseerde David Goffin zijn nederlaag. "Ik wilde me gewoon nog eens testen, want in Antwerpen was het niet geweldig."

   

  "Ook vandaag heb ik niet goed gespeeld, maar ik had wel veel kansen. In de eerste set kon ik verschillende keren breaken, maar hij was solide tot het einde, terwijl ik fouten beging. Ik denk dat hij het verdiende om te winnen."

   

  Het seizoen 2020 zit erop voor Goffin, die goed begon met een zege tegen Rafael Nadal in de ATP Cup in Sydney, maar daarna een bijzonder moeilijk seizoen kende.

   

  "Ik was goed bij het begin", begint hij zijn terugblik. "Jammer dat Indian Wells en Miami er niet kwamen, want dat waren grote doelen. Daarna stond alles op zijn kop."

   

  "Bij de herneming was ik ook goed met een achtste finale op de US Open, maar daarna ging het mis met een slechte wedstrijd op Roland Garros en mijn besmetting met corona."

   

  "Een seizoen als dit had niemand verwacht. Ik denk dat het volgend jaar op dezelfde manier zal starten, maar nu zijn we er tenminste op voorbereid. Ik ben blij dat het seizoen voorbij is."

  Goffin scoorde wel dit knappe punt: