Thiem staat opnieuw in Masters-finale na zenuwslopend duel met Djokovic

  Nitto ATP Finals

  Dominic Thiem (8, 3)
  set
  Novak Djokovic (1, 1)
  7
  1
  5
  6
  10
  2
  7
  12
  7
  7
  3
  6
  5

  Dominic Thiem heeft zich voor het tweede jaar op een rij geplaatst voor de finale van de Masters, de ATP Finals. De Oostenrijker was in de halve finales na een nagelbijter te sterk voor de nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic.

  Eén break volstond voor een sterk spelende Dominic Thiem om de 1e set op zak te steken. Die kansen had Djokovic ook in de 2e set, maar hij verkwanselde twee setpunten.

   

  Een tiebreak moest voor afscheiding zorgen en daarin leek Thiem aan het langste eind te trekken. De winnaar van de US Open versierde 4 matchballen, maar kon ze niet verzilveren. Na een bal in het net van Thiem sleepte Djokovic nog een 3e set uit het vuur.

   

  Ook die werd beslist in een tiebreak. Thiem stond al snel met de rug tegen de muur, maar boog een 0-4-achterstond nog om in een 6-4-voorsprong. Djokovic kon het 5e matchtpunt van Thiem nog wegpoetsen, bij de 6e keer was het wel prijs: Djokovic mepte de bal buiten.

   

  "Ik had wat geluk in de tiebreak van de derde set", reageerde Thiem. "Het was kantje boord. Bij een 0-4 achterstand heb ik alles gegeven, met succes. Ik besef dat het niet altijd zo zal lopen. In de tiebreak van set twee stond ik er mentaal niet. Ik was gespannen en liet enkele matchballen liggen. Ik probeerde nadien een voorbeeld te nemen aan Djokovic, die al talloze belangrijke tiebreaks in zijn loopbaan gewonnen heeft. Hij neemt dan geen genoegen met een verkeerde slag. Er komt dan natuurlijk altijd wat geluk bij kijken, zoals bij mij in de derde set."   

   

  Djokovic had nadien lof in petto voor Thiem. "Wat hij in de tiebreak van set drie presteerde was ongelooflijk. Ik speelde niet eens zo slecht, maar al zijn ballen vlogen binnen. Wat kon ik doen? Ik had de zege bijna beet, maar hij won alsnog. Verdiend."