Ga naar de inhoud

Niet Djokovic maar Medvedev is na 2 matchen al zeker van halve finales

 wo 18 november 2020 23:00
Nitto ATP Finals
Novak Djokovic (1, 1)
Daniil Medvedev (3, 4)
einde
3
set 1
6
3
set 2
6

Daniil Medvedev heeft Novak Djokovic een zeldzame nederlaag toegediend op de ATP Finals. Door die nederlaag wordt de nummer 1 van de wereld verplicht om in de laatste groepsmatch te winnen tegen Alexander Zverev. Medvedev is wel al zeker van de halve finales.

Daniil Medvedev had in zijn eerste match tegen Alexander Zverev al indruk gemaakt en dat was tegen Novak Djokovic niet minder. De nummer 1 van de wereld kon in het 3e spelletje nog 2 breakpunten wegwerken, maar hing in 7e spelletje wel aan de galg.

 

Medvedev won 7 spelletjes op een rij en graaide in die rush niet alleen de eerste set mee, maar liep ook 3-0 uit in set 2. Een beslissende kloof, want Djokovic was niet meer in staat zijn niveau nog wat op te krikken.

 

Dat zal hij wel in zijn laatste groepsmatch moeten doen tegen Alexander Zverev. In 2018 versloeg de Duitser hem nog in de finale van de ATP Finals. De winnaar van dat duel gaat samen met Medvedev naar de halve finales.

Het journaal 13u met o.a. Djokovic op de rand van de uitschakeling op de ATP-finals

Enkele hoogtepunten

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.