Greet Minnen (WTA-110) boekt knappe zege: verrast top 30-speelster Yastremska

  WTA-Linz

  Dayana Yastremska (80, crown3)
  set
  Greet Minnen (84)
  4
  1
  6
  3
  2
  6

  Greet Minnen (WTA-110) heeft zich voor de achtste finales van het WTA-toernooi van Linz geplaatst. Dat deed ze met een knappe overwinning: Minnen versloeg de Oekraïnse Yastremska (WTA-29) die 80 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst.

  De 23-jarige Greet Minnen stond voor een lastige opdracht in haar 1e ronde in Linz. Ze nam het op tegen het 3e reekshoofd Dayana Yastremska (WTA-29). De Oekraïnse staat op de wereldranglijst 80 plaatsen hoger dan onze landgenote.

   

  Minnen startte heel sterk. De eerste 3 spelletjes schreef ze op haar naam. Yastremska wist het daarna nog even spannend te maken, maar Minnen kon de set toch met 6-4 binnenhalen.

   

  In set 2 ging Minnen meteen door de opslag van haar Oekraïnse opponente. Opnieuw stribbelde Yastremska nog even tegen, maar onze landgenote trok het laken opnieuw naar zich toe: 6-3.

   

  Een knappe zege voor Minnen na 1 uur en 17 minuten tennis. Ze pakt de scalp van een top 30-speelster. Voor een plaats in de kwartfinales moet ze het nu opnemen tegen de winnares van de partij tussen de Tsjechische Barbora Krejcikova (WTA-74) en de Française Harmony Tan (WTA-24).

  Minnen: "Mijn beste match sinds de hervatting van het tennisseizoen"

  "Ik ben heel tevreden", zei Minnen achteraf. "Dit was mijn beste match sinds de hervatting van het tennisseizoen en één van mijn mooiste overwinningen van dit jaar. 

   

  "Ik had het ook niet echt verwacht, aangezien ik de laatste tijd niet heel sterk speelde. Vandaag heb ik goed geserveerd en goed geretourneerd."

   

  Voor het seizoen had Minnen zich een plaats in de top 100 als doel gesteld.

  "Dat kan nog, maar dan moet ik hier nog wel ver doorgaan. Tot de halve finales, denk ik. Elke wedstrijd zal moeilijk zijn. We zullen zien."

   

  "Het belangrijkste doel is nu is om mijn plaats op de hoofdtabel van het Australian Open van volgend jaar veilig te stellen."