Elise Mertens stoomt in 2 sets door naar de halve finale in Linz

  WTA-Linz

  Veronika Kudermetova (12, crown5)
  Elise Mertens (42, crown2)
  4
  1
  6
  1
  2
  6

  Elise Mertens (WTA-21) is erin geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales op het tennistoernooi in Linz. In de kwartfinales haalde onze landgenote het in 2 sets van de Russin Koedermetova (WTA-46): 6-4 en 6-1 na anderhalf uur.

  Het WTA-toernooi in Linz is het laatste toernooi van het seizoen voor Elise Mertens. In het enkelspel wist ze dit jaar nog geen titel te pakken en daar hoopt ze op het Oostenrijkse hardcourt verandering in te brengen.

   

  In de kwartfinales kreeg ze vandaag het 5e reekshoofd als opponente: Veronika Koedermetova (WTA-46). De vorige 2 ontmoetingen met de Russin had Mertens, zelf het 2e reekshoofd in Linz, gewonnen en ook vandaag trok onze 24-jarige landgenote aan het langste eind.

   

  In de eerste set was het nochtans even warmdraaien voor Mertens. Ze kwam meteen 0-3 achter, maar dan sloeg de turbo aan. Van 0-3 ging Mertens naar een 5-3-voorsprong en uiteindelijk pakte ze de set met 6-4.

   

  In set 2 ging onze landgenote door op haar elan en een droge 6-1 was het verdict na anderhalf uur tennissen en Mertens dus door naar de halve finales.

   

  Voor een plaats in de finale moet Mertens morgen opnieuw aan de bak tegen een Russin. Het 4e reekshoofd Jekaterina Alexandrova (WTA-33) is dan haar tegenstander.

  Mertens: "Ze had geen wapens om me in de problemen te brengen"

  "In het begin was ik niet goed wakker, maar dat is niet verwonderlijk als je weet dat ik na mijn vorige match pas om 1.30u in bed lag", vertelt Elise Mertens. "Maar ik denk dat ik goed met de situatie ben omgegaan. Zodra ik de lijnen vond, heb ik goed gespeeld. Ik controleerde de lange rally's en had de indruk dat ze niet echt wapens had om me in de problemen te brengen."

   

  Wat weet Mertens over haar opponente in de halve finales, Jekaterina Alexandrova? "Een speelster die nóg harder slaat. Maar ik ben klaar voor het gevecht. Het is het laatste toernooi van het seizoen, dus ik kan nog eens alles geven."