Dominic Thiem kraakt Rafael Nadal in 2 tiebreaks na titanenstrijd

  Nitto ATP Finals

  Rafael Nadal (13, crown2)
  Dominic Thiem (106, crown3)
  6
  7
  1
  7
  9
  6
  4
  2
  7
  7

  Dominic Thiem is zo goed als zeker van de halve finales van de ATP Finals. In een slopend gevecht van bijna 2,5 uur kreeg de Oostenrijker Rafael Nadal onder de knoet.

  Het journaal 19u met o.a. Nadal-Thiem op de ATP Finals

  Thiem klopt Nadal opnieuw in de tiebreaks

  Dominic Thiem en Rafael Nadal hadden in het verleden al heel wat duels uitgevochten op gravel, maar de laatste jaren heeft Thiem zich meer als een allrounder ontwikkeld en nu kan hij ook op hardcourt goed uit de voeten.

   

  Dat bewees Thiem al in het begin van het jaar, toen hij Nadal met 3 tiebreaks uit de Australian Open kegelde. En de geschiedenis herhaalde zich, want ook nu was het verschil tussen de twee uiterst klein.

   

  In de tiebreak van set 1 leek Nadal bij 5-2 op weg naar vlotte winst, maar Thiem slaagde erin zijn hoge niveau nog wat op te krikken en de set naar hem toe te trekken. Dat deed Nadal op zijn beurt ook toen hij in set 2 met zijn rug tegen de muur kwam te staan.

   

  Nadal, voor wie de ATP Finals een van de weinige lacunes op zijn palmares is, redde 3 matchballen en kreeg zo een herkansing in de tiebreak. Nu was het Thiem die het beste van start ging. Nadal redde nog maar eens 2 matchpunten, maar een Houdini-act zat er niet in.

  Thiem: "Een geweldige match"

  "Het was een geweldige match, van het eerste tot het laatste punt", zei Dominic Thiem in het korte interview meteen na de wedstrijd. "Ik had wat geluk dat ik die eerste set nog kon winnen, maar ik wist dat ik tegen Rafa niet op mijn lauweren mocht rusten."

   

  "Ik heb de indruk dat alle 8 spelers op deze Finals in topvorm verkeren. Je ziet veel tiebreaks, veel nipte matchen. Je moet af en toe wat geluk hebben dat het jouw kant oprolt."

  Enkele hoogtepunten uit Thiem-Nadal