Topspeelsters Kvitova en Kenin halen wel halve finales Roland Garros

  Roland Garros: kwartfinales (v)

  Petra Kvitová (12, crown7)
  Laura Siegemund (114)
  6
  1
  3
  6
  2
  3

  In het vrouwentoernooi van Roland Garros is de voorbije dagen de ene topper na de andere gesneuveld. De Tsjechische speelster Petra Kvitova presteert wel op niveau. Voor het eerst sinds 2012 staat de nummer 7 van de wereld nog eens in de halve finales in Parijs. Ze krijgt er Sofia Kenin tegenover zich, die er voor het eerst de laatste 4 haalt.

  Petra Kvitova nam het bij de laatste 8 op tegen Laura Siegemund. De Duitse kon de tweevoudige Wimbledonwinnares (in 2011 en 2014) weinig weerwerk bieden.

   

  Siegemund stond op haar 32e voor het eerst in de kwartfinales van een grandslamtoernooi en had zichtbaar last van plankenkoorts. Haar opslag ging meteen de mist in en dat leverde Kvitova een bonus op die ze niet meer uit handen gaf.

   

  In de tweede set waren de speelsters meer aan mekaar gewaagd. Tot 3-3. Met 12 van de 14 punten liet Kvitova Siegemund daarna kansloos achter.

   

  Morgen speelt Kvitova voor het eerst sinds 2012 de halve finales in Parijs. 8 jaar geleden verloor ze van de latere winnares Maria Sjarapova. Nu komt ze uit tegen de Amerikaanse Sofia Kenin. De nummer 6 van de wereld klopte landgenote Danielle Collins in 3 sets. (lees over die match hieronder)

  Laura Siegemund heeft zich goed ingepakt om te tennissen in de herfst.

  Kenin rekent af met vermoeide Collins in Amerikaans duel

  Sofia Kenin (WTA-6) heeft haar landgenote Danielle Collins (WTA-57) bedwongen en voor het eerst de halve finales op het gravelgrandslamtoernooi bereikt. De winnares van de Australian Open begin dit jaar had 3 sets nodig, maar in de 3e set was het duidelijk op voor Collins; 6-4, 4-6, 6-0.

   

  Collins was in 3 vorige duels met Kenin altijd de betere, meer nog, ze verloor er geen set in. Maar Collins had gisteren ook 3 sets gespeeld tegen Ons Jabeur. En vandaag bij 4-0 in set 3 ging ze van het terrein voor een medische behandeling. Het was niet duidelijk wat er was, maar ze vertelde aan haar coach wel dat het "ondraaglijk" was.

  Sofia Kenin.

  Danielle Collins.