Schwartzman mept US Open-winnaar Thiem in meer dan 5 uur naar huis

  Roland Garros

  Diego Schwartzman (26, crown12)
  Dominic Thiem (98, crown3)
  7
  7
  1
  6
  1
  5
  2
  7
  6
  6
  3
  7
  8
  7
  7
  4
  6
  5
  6
  5
  2

  Diego Schwartzman (ATP-14) staat in de halve finales op Roland Garros. De Argentijn rekende af met Dominic Thiem (ATP-3), de winnaar van de US Open. Na een slopende partij kraakte de Oostenrijker in de vijfde set. Voor de 28-jarige Schwartzman wordt het zijn eerste halve finale op een grandslamtoernooi.

  Een halve finale tussen Dominic Thiem en Rafael Nadal stond al in de sterren geschreven, maar daar hield Schwartzman weinig rekening mee. De Argentijn ging tot het gaatje. Zo stond hij in de eerste set 2-4 in het krijt, maar hij draaide de situatie nog helemaal om en won zelfs de tiebreak.

   

  De twee volgende sets werden echte uitputtingsslagen met erg lange rally's en knappe punten. Schwartzman bood veel weerwerk, maar Thiem trok twee keer aan het langste eind. Na meer dan 3 uur en 20 minuten kon het duo zo beginnen aan set 4 met een 1-2-voorsprong voor Thiem.

   

  In die set leek Thiem een paar keer dicht bij de beslissing, maar zijn tegenstander was onverzettelijk. Hij sleepte er een derde tiebreak uit en won die. Pas in de beslissende vijfde set werd het Thiem fysiek te veel. Schwartzman voelde de twijfel en sloeg dan genadeloos toe. Plots ging het snel: 6-2. 

  Enkele momenten uit de marathonpartij