Poolse Iga Swiatek veegt topreekshoofd Simona Halep van de baan in Parijs

  Roland Garros

  Simona Halep (19, crown1)
  set
  Iga Swiatek (1)
  1
  1
  6
  2
  2
  6

  Topfavoriete Simona Halep (WTA-2) heeft de tweede week van Roland Garros niet gehaald. De Roemeense, het eerste reekshoofd in Parijs en nummer twee van de wereld, sneuvelde in de vierde ronde tegen de Poolse Iga Swiatek (WTA-54). Ook de Nederlandse Kiki Bertens (WTA-8) is uitgeschakeld.

  Simona Halep leek in haar sectie van de tabelhelft min of meer vrije baan te hebben richting de halve finales van Roland Garros.

   

  Ook de jonge Poolse Iga Swiatek, die ze vorig seizoen nog gemakkelijk klopte in Parijs, mocht geen obstakel vormen voor het topreekshoofd bij de vrouwen.

   

  Maar de 19-jarige Swiatek was niet van plan het de Roemeense al te gemakkelijk te maken. Integendeel. Halep acteerde onherkenbaar en Swiatek liet de Roemeense alle hoeken van het tenniscourt zien. 

   

  Halep had geen antwoord in huis en na iets meer dan een uur zat het erop op Court Philippe-Chatrier: 1-6, 2-6. Swiatek haalt zo voor het eerst de kwarfinales van een grandslamtoernooi en dat in haar tweede seizoen op het hoogste niveau.

  Roland Garros

  Martina Trevisan (59, Kwal.)
  Kiki Bertens (25, crown5)
  einde
  2
  0

  Ook voor Bertens zit Roland Garros erop

  Ook Kiki Bertens (WTA-8) heeft de vierde ronde op Roland Garros niet overleefd. De Nederlandse, het vijfde reekshoofd, moest na één uur en 37 minuten tennis in twee sets (6-4 en 6-4) de duimen leggen voor de Italiaanse Martina Trevisan (WTA-159).

   

  Bertens had zich voor de tweede keer in haar carrière voor de kwartfinales van Roland Garros kunnen plaatsen. Trevisan staat voor het eerst op de hoofdtabel in Parijs. Ze maakte begin dit jaar op de Australian Open haar debuut in een grandslamtoernooi.

   

  Trevisan is de eerste qualifier bij de vrouwen die op Roland Garros de kwartfinales bereikt. In de geschiedenis van het grandslamtoernooi deed enkel Filip Dewulf als qualifier beter in 1997, hij sneuvelde toen in de halve finales. Trevisan neemt het in de kwartfinales op tegen Swiatek, die Halep versloeg.

  Kiki Bertens verbijt de ontgoocheling.

  Eerder verschenen: