Ga naar de inhoud
Novak Djokovic
Novak Djokovic in actie als terreinverzorger.

Roland Garros

Novak Djokovic veegt zijn tegenstander van het terrein

 za 3 oktober 2020 20:43
Roland Garros: 3e ronde mannentoernooi
Novak Djokovic (1, 1)
Daniel Galán (93, Lucky loser)
einde
6
set 1
0
6
set 2
3
6
set 3
2

Voor nummer 1 van de wereld Novak Djokovic verloopt alles naar wens op Roland Garros. In de 3e ronde vond hij zelfs even de tijd om het terrein mee op te blinken.

Net als zijn grootste uitdager Rafael Nadal heeft Novak Djokovic nog geen set laten liggen op het Franse grandslamtoernooi. Ook de Colombiaan Daniel Galan, nummer 153 op de wereldranglijst, legde hem nauwelijks iets in de weg.

 

Toen het even begon te regenen, ging Djokovic zelfs de terreinverzorgers helpen met de vloertrekkers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Even leek Djokovic op weg naar een "triple bagel" (6-0, 6-0 en 6-0), tot halverwege de tweede set Galan met zijn forehand antwoordde. Het schaarse publiek ging achter hem staan.

 

Het gaf de kwalificatiespeler moed. Djokovic moest zich nog in het zweet werken, maar uiteindelijk won hij wel zonder setverlies.

 

In de 1/8e finales zal de nummer 1 van de wereld zich harder moeten inspannen. Dan treft hij Karen Chatsjanov. De 24-jarige Rus klopte Djokovic al een keer in Parijs: twee jaar geleden in de finale op het indoortoernooi.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.