Het heeft niet mogen zijn: Goffin verliest bij rentree na corona in Antwerpen

European Open

David Goffin (111, crown1)
Marcos Giron (75, Kwal.)
3
1
6
5
2
7

David Goffin was als nummer 14 van de wereld het uithangbord van het ATP-toernooi in Antwerpen, maar het 1e reekshoofd heeft die favorietenrol niet kunnen waarmaken. Goffin maakte zijn rentree na corona en had daar duidelijk last van, de Amerikaanse qualifier Marcos Giron (ATP-94) kende geen genade: 6-3, 7-5. "Ik kende hele tijd hoogtes en laagtes."

De voorbereiding van Goffin was dus verre van ideaal, hij mocht in zijn quarantaine en tijdens zijn ziekte niet trainen, ook al voelde hij zich nooit ziek. Hij wist niet goed wat te verwachten, maar dat Giron hem snel duidelijk. Die werkte eerst 2 breakpunten weg, maar ging dan 2 keer door de opslag van onze landgenoot, die plots tegen een 1-5 aankeek.

 

Goffin kon wel nog een break ongedaan maken, maar verder dan 3-6 kwam hij niet. In de 2e set was er meer evenwicht, al gaf Goffin wel op love het openingsopslagspelletje uit handen. Dat kon hij evenwel in een ellenlang spel meteen ongedaan maken.

 

Bijna elk spelletje leverde nu breakkansen op. Goffin liet er 3 liggen (40-0 voor) om met 4-2 te leiden. Bij 3-3 herhaalde het begin van de set zich: break Giron, rebreak Goffin.

 

Goffin kwam 5-4 voor, maar haperde bij zijn volgende opslagspel. Bij 5-6 mocht Giron de match uitserveren en hij deed dat op love. Einde verhaal voor Goffin. Giron treft in de kwartfinale de Australiër Alex de Minaur (ATP-29), die afrekende met de ervaren Spanjaard Feliciano Lopez: 6-4, 6-2.

 

De laatste jaren is er geen goede symbiose tussen Goffin en Antwerpen: ook vorig jaar ging hij er meteen in de 2e ronde uit. Het jaar ervoor deed hij niet mee. In 2016 in de 1e editie haalde hij de halve finale (tegen Schwartzman), in 2017 de kwartfinale (tegen Tsitsipas). (lees voort onder tweet)

Goffin: "Hele tijd hoogtes en laagtes"

"Giron heeft zijn wedstrijd van het begin tot het einde gespeeld", analyseerde Goffin. "Ik kende de hele tijd hoogtes en laagtes." Goffin werd net op tijd virusvrij verklaard, maar moest toegeven dat hij toch niet helemaal de oude was. "Ik heb meer wedstrijden nodig om weer op niveau te komen."

 

"Het was wat zwoegen voor mij en ik wist op voorhand niet goed wat ervan te verwachten. Uiteindelijk vond ik het niet barslecht, het had erger kunnen zijn qua vormpeil."

 

"Ik trapte wel al na enkele spelletjes op mijn adem, iets wat normaal niet het geval is. De besmetting zal hierbij wel een rol spelen en ik heb natuurlijk ook 2 weken stilgelegen. Gaandeweg, door meer duels te tennissen, zal het wel beteren."

 

Volgende week neemt Goffin in principe deel aan het toernooi in Wenen. "Maar eerst ga ik nog eens samenzitten met mijn medische staf en een aantal zaken bespreken. Daarna beslissen we definitief over deelname."  

Na enkele spelletjes trapte ik al op mijn adem. 

David Goffin

Fase per fase

  1. 23 uur 30. Goffin verliest ook de tweede set en moet inpakken op de European Open: 7-5.

    Goffin verliest ook de tweede set en moet inpakken op de European Open: 7-5

  2. 22 uur 10. Goffin moet achtervolgen na verlies in de eerste set: 6-3.

    Goffin moet achtervolgen na verlies in de eerste set: 6-3

  3. 14 uur 19. David Goffin speelt vanavond de tweede wedstrijd van de avondsessie. Die avondsessie begint om 18.30u met die andere Belg in het enkelspel: Zizou Bergs. Die neemt het om 18.30u op tegen de Rus Karen Chatsjanov. .
  4. 13 uur 59. Ik ben blij dat ik voor het eerst in 2 weken weer op een bal kan slaan. Veel tijd heb ik niet gekregen om me klaar te stomen, maar ik ben al blij dat ik kan spelen. David Goffin.
  5. 13 uur 54.
  6. 13 uur 54.