Gravelkoning Nadal mag gooi doen naar een 13e eindzege in Parijs

  Roland Garros

  Diego Schwartzman (28, crown12)
  Rafael Nadal (6, crown2)
  3
  1
  6
  3
  2
  6
  6
  0
  3
  7
  7

  Rafael Nadal (ATP-2) heeft zich geplaatst voor de finale op "zijn" Roland Garros. Tegen Diego Schwartzman (ATP-14) aarzelde hij heel even in de derde set maar na iets meer dan drie uur weerklonk de oerkreet van de Spanjaard. Hij kan dit weekend een gooi doen naar zijn 13e titel in Parijs.

  Hij liet nog geen set liggen op zijn weg naar de finale. En ook in de halve finales leek Nadal dat allerminst van plan. Het allereerste spelletje duurde 14 minuten en beloofde een spannende strijd, maar daarna nam de Spaanse meester van de gemalen baksteen de match in handen. 

   

  Hij stak set 1 en set 2 op zak met telkens 6-3. En ook in de derde set leek het een makkelijke klus te worden voor Nadal. Hij liep weg naar 1-3, maar plots toverde Schwartzman nog iets extra uit zijn racket. Hij kwam terug tot 4-4 en had bij 5-5 op de opslag van Nadal zelfs drie kansen om nog een break te versieren.

   

  Het draaide uit op een tiebreak en daarin maakte Nadal er toch opnieuw korte metten mee. Nadal kan zo op zoek gaan naar zijn 13e titel op Roland Garros. Hij stond al 12 keer eerder in de finale en verloor die nog nooit. Van zijn 101 wedstrijden in Parijs won hij er 99.

  Enkele punten uit de halve finale