Gravelkeizer Rafael Nadal klopt toernooirevelatie om 1.30u 's nachts

  Roland Garros: kwartfinales (m)

  Jannik Sinner (16)
  Rafael Nadal (2, crown2)
  6
  4
  1
  7
  7
  4
  2
  6
  1
  3
  6

  Vannacht is er een einde gekomen aan het sprookje van Jannik Sinner op Roland Garros. De 19-jarige debutant botste in de kwartfinales op 12-voudig eindwinnaar Rafael Nadal. De Spanjaard klopte de tiener in 3 sets. Achteraf was Nadal niet te spreken over het late aanvangsuur van zijn wedstrijd.

  Sinner heeft kansen in eerste en tweede set

  In zijn 100e match op Roland Garros kreeg Rafael Nadal (34) het 19-jarige talent Jannik Sinner voorgeschoteld. De jonge Italiaan schopte het als debutant meteen tot in de kwartfinales. Op weg naar de laatste 8 had hij onder anderen David Goffin en Alexander Zverev uitgeschakeld.

   

  Nadal was te hoog gegrepen voor Sinner. In een laatavondmatch, de wedstrijd begon gisteravond pas na 22.30u, hield de titelverdediger het bij 3 sets.

   

  Sinner had er wel een of twee kunnen winnen. In de openingsset mocht hij bij 6-5 serveren, maar Nadal kroop in zijn hoofd en snoepte hem het servicegame in 8 minuten af. In de tiebreak liet de Spaanse topper zijn linker spreken: 7-6 (7/4).

   

  Ook in de tweede set ging Sinner door de opslag van Nadal (3-1), maar opnieuw antwoordde de grootmeester meteen met een rebreak. Met verdedigend baselinetennis maakte hij uiteindelijk het verschil in set 2: 6-4.

   

  "Ik had kansen in de eerste set en kansen in de tweede set", sprak Sinner achteraf, "maar ik heb ze niet gegrepen. Dat is ook niet vanzelfsprekend, Nadal mist nauwelijks."

   

  (lees voort onder de foto)

  Jannik Sinner: "Kansen grijpen tegen Nadal is niet vanzelfsprekend. Hij mist nauwelijks."

  Wedstrijd pas afgelopen om 1.30u

  In set 3 was de veer gebroken bij de jonge speler uit Zuid-Tirol. Rond 1.30u 's nachts moest Jannik Sinner zich gewonnen geven. Nadal won voor de 98e keer een match op Roland Garros en staat weer een stap dichter bij een 13e titel. 


  In de halve finales wacht de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-14). Die stond meer dan 5 uur op het terrein tegen US Open-winnaar Dominic Thiem (ATP-3), waardoor Nadal nog na middernacht moest spelen.

   

  "Waarom programmeert de organisatie 5 matchen op hetzelfde terrein? Dat is een risico", vindt de Spanjaard. "Ik probeer altijd positief te blijven, maar het was fris ook. 13 graden Celsius en een windje is te koud om toptennis te spelen."

   

  "Ik weet ook dat voetballers wel goed kunnen spelen in zulke omstandigheden, maar wij staan soms erg lang op het terrein. En we zitten ook stil tussen 2 games in."

  Rafael Nadal staat nog na middernacht op het terrein.

  Jannik Sinner heeft verzorging nodig aan zijn knie.

  Rafael Nadal wint voor de 98e keer een wedstrijd op Roland Garros.

  En hij feliciteert Sinner met zijn prachttoernooi.