Elise Mertens haalt dubbelfinale in Ostrava ten koste van Kirsten Flipkens

  J&T Banka Ostrava Open

  Elise Mertens Aryna Sabalenka 
  set
  Kirsten Flipkens Demi Schuurs 
  6
  1
  3
  7
  2
  5

  Elise Mertens en Aryna Sabalenka hebben zich zaterdag ten koste van Kirsten Flipkens en de Nederlandse Demi Schuurs geplaatst voor de finale van het dubbelspel op het WTA-toernooi in Ostrava, in Tsjechië.

  De topreekshoofden Mertens en Sabalenka versloegen de als vierde geplaatste Flipkens en Schuurs met 6-3 en 7-5 na 1 uur en 29 minuten.   

   

  In de finale staan Mertens en Sabalenka tegenover de Canadese Gabriela Dabrowski en de Braziliaanse Luisa Stefani, die zonder te spelen doorstootten naar de eindstrijd na het forfait van de Tsjechen Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova. Krejcikova is ziek.   

   

  Elise Mertens heeft negen dubbeltitels op haar palmares staan. Vorig jaar won ze met Sabalenka het US Open en de prestigieuze toernooien van Indian Wells en Miami.   

   

  Vrijdag werd Elise Mertens (WTA 21) in de kwartfinales van het enkelspel uitgeschakeld door de Wit-Russische Viktoria Azarenka (WTA 14), die het in de finale opneemt tegen haar landgenote en Mertens' dubbelpartner Aryna Sabalenka (WTA 12).