Coppejans botst op Fransman Humbert in eerste ronde in Antwerpen

  European Open

  Kimmer Coppejans (205, WC)
  set
  Ugo Humbert (35)
  4
  1
  6
  3
  2
  6

  Kimmer Coppejans (ATP-172) heeft de eerste ronde op het tennistoernooi in Antwerpen niet overleefd. Hij moest in twee sets zijn meerdere erkennen in  Ugo Humbert (ATP-38). De Fransman speelde vorig jaar de halve finales op het toernooi in ons land. 

  Coppejans had voor het toernooi in eigen land een wildcard gekregen. Maar hij stond uiteindelijk net geen uur en een kwartier op de baan tegen Humbert. De eerste set was wel netjes in evenwicht, maar bij 4-5 verloor Coppejans zijn service op een heel slecht moment.

   

  Toch liet hij het hoofd niet hangen en ook in set twee ging hij goed mee met Humbert. Maar de Fransman had opnieuw genoeg aan een break op het juiste moment.

   

  Met David Goffin (ATP-14) en Zizou Bergs (ATP-528) komen nog twee Belgen in actie in het enkelspel in de Lotto Arena. 

  Coppejans: "Had telkens een slechte game naar het einde van de sets toe"

  Coppejans werd zeker niet van de baan gespeeld in Antwerpen. Waarom heeft hij deze partij verloren? "Het grote verschil was de return. Ik speelde mijn returns te weinig in het veld en zette niet genoeg druk op zijn service. En indoor gaat het toch meer over service en return. Dat was vandaag niet genoeg."

   

  "In de rally's moest ik niet onderdoen, ik denk zelfs dat ik de meerderheid gewonnen heb. Maar op het einde van beide sets speelde ik telkens een slecht servicegame. Dat is de analyse."

   

  Hoe kijkt Coppejans nu in dit gekke tennisseizoen? "Ik ben niet bang om corona op te lopen. Ik zit niet meteen in de risicogroep en ik volg alle protocollen heel goed op. Maar het is wel lastig om een kalender te maken want we kunnen uit minder toernooien kiezen. En ook financieel is het moeilijk."

   

  "Gelukkig heb ik op de Australian Open en op Roland Garros de derde ronde van de kwalificaties gehaald. In het begin van het jaar was er ook de ATP Cup en van Wimbledon en de US Open heb ik nog wat prijzengeld gekregen. Dit jaar is er financieel dus nog niet zo'n heel groot verschil, maar komend jaar vrees ik dat het toch lastig zal worden."