Bonaventure sneuvelt ondanks prima start: "Begrijp niet wat er gebeurd is"

  US Open

  Alizé Cornet (61)
  set
  Ysaline Bonaventure (175)
  7
  7
  1
  6
  4
  6
  2
  3

  Ysaline Bonaventure (WTA-121) mag de US Open met opgeheven hoofd verlaten. In de eerste ronde verraste ze door het Chinese reekshoofd Zhang Shuai uit te schakelen. Ook de Française Alizé Cornet kon ze het leven zuur maken, maar het werd nét niet voor onze landgenote, die in 2 sets verloor: 7-6 en 6-3.

  Ondanks een sterke partij van Bonaventure, toonde haar tegenstandster Alizé Cornet (WTA-56) zich een tikkeltje sterker dan onze landgenote.

   

  Bonaventure begon nochtans ijzersterk aan de wedstrijd. Op de eerste opslag van Cornet wist ze de Française al te verrassen met een break.

   

  Maar op het einde van de eerste set liet Bonaventure het liggen. Eerst liet ze 3 setpunten onbenut. Een game later kon ze er 2 niet omzetten. Een tiebreak was het gevolg, en daar was Cornet de beste.

   

  In de tweede set regende het breakpunten. Maar liefst 6 breaks in 9 games. Maar na 1 uur en 46 minuten moest Bonaventure dan toch het hoofd buigen. 

   

  De tweede ronde wordt zo ook meteen de laatste. Enkel Elise Mertens blijft nog over bij de vrouwen. Bij de mannen mepte David Goffin zich al naar de derde ronde.

  Geëmotioneerde Bonaventure: "Begrijp niet wat er gebeurd is"

  Ysaline Bonaventure was uiteraard enorm ontgoocheld na haar nederlaag. "Die 1e set had ik nooit mogen verliezen", sprak ze met tranen in de ogen. "Ik begrijp niet wat er gebeurd is. Ik voelde geen stress bij die setpunten. Dit had ik elke keer moeten afmaken."

   

  "Ik weet dat Cornet een vechtjas is, maar als ik de 1e set gewonnen had, hadden we een heel andere wedstrijd gekregen. Dat zou me een boost gegeven hebben, in plaats van een mentale klap. Het is altijd hetzelfde. Bij de belangrijke punten blokkeer ik."

   

  Dat Bonaventure dankzij haar zege in de 1e ronde de top 100 binnenkomt en ook een aardige geldsom mag verwachten, is op dit moment een schrale troost. "Daar heb ik tijdens de match geen seconde aan gedacht. Ik was dolgelukkig na mijn overwinning in de 1e ronde, maar dat is nu van geen belang meer. Deze nederlaag doet heel veel pijn."

  Fase per fase

  1. 23 uur 34. Winst voor Cornet . Ook de tweede set is een prooi voor Cornet, die het allesbehalve cadeau kreeg van onze landgenote. Bonaventure vocht voor wat ze waard was, maar de Française wat net dat tikkeltje scherper: 6-3. .
  2. 22 uur 49. Bonaventure verliest eerste set. Ysaline Bonaventure had lang zicht op setwinst, maar raakte maar niet voorbij de stugge Française. Cornet kreeg maar liefst 5 setpunten om de oren, maar onze landgenote vergat ze allemaal af te maken. In een tiebreak trok Cornet aan het langste eind: 7-6(7/4). .
  3. 19 uur 45.