Gillé en Vliegen komen binnen met knal tegen 2e reekshoofden op US Open

  US Open

  Sander Gillé Joran Vliegen 
  set
  Lukasz Kubot Marcelo Melo 
  6
  1
  2
  6
  2
  4

  Het Belgische dubbelduo Sander Gillé en Joran Vliegen heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. Ze pakten daarvoor uit met een stunt tegen de Pool Lukasz Kubo en de Braziliaan Marcelo Melo, samen het tweede reekshoofd. Na minder dan anderhalf uur tennis hadden ze de klus geklaard. 

  Sander Gillé en Joran Vliegen staan pas voor de tweede keer op Flushing Meadows in New York. Vorig jaar sneuvelden de Belgen al in de openingsronde en met een zware loting leken ze ook dit jaar op weg naar een snelle exit. Maar de Belgen pakten uit met een stuntzege tegen Kubo en Melo.

   

  De tweede reekshoofden moesten in twee sets het hoofd buigen voor de Belgen. Na 1 uur en 25 minuten tennis stonden de 6-2 en 6-4 op het bord.

   

  In de tweede ronde treffen Gillé en Vliegen de winnaars van de confrontatie tussen de Amerikaanse tandem Nathaniel Lammons/Nicholas Monroe, die dankzij een wildcard op de hoofdtabel staan, en het Australisch-Nieuw-Zeelandse paar John Peers/Michael Venus.

  "Ik wil niet arrogant zijn, maar we hebben echt gedomineerd"

  "Dit is natuurlijk super", vertelde Gillé na de zege. "De uitschakeling vorige week in de 1e ronde op het toernooi van Cincinnati was een van onze grootste ontgoochelingen ooit. We hadden toen een echte offday. Vandaag viel alles wel op zijn plaats."

   

  "Ik wil niet arrogant zijn, maar we hebben Kubot en Melo echt gedomineerd in elk facet van het spel. Het was onze beste match van het jaar."

   

  "We weten waartoe we in staat zijn, maar we laten ons niet meeslepen. Op de Australian Open van eerder dit jaar gingen we er in de tweede ronde ook uit tegen Bolelli en Paire, die op papier haalbaar leken. Iedereen kent ons intussen wel. De beste duo's ter wereld willen met ons trainen. Gisteren hebben we nog een balletje geslagen met Cabal en Farah, de nummers een van de wereld. We hebben opnieuw vertrouwen getankt en hopen op deze weg verder te gaan."