Elise Mertens overwint Gasparjan en regen op weg naar tweede ronde

  Roland Garros

  Margarita Gasparyan (179)
  set
  Elise Mertens (33, crown16)
  2
  1
  6
  3
  2
  6

  Elise Mertens (WTA-20) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde in Parijs. In haar eerste partij tegen de Russische Gasparjan (WTA-122) liet ze zich niet van de wijs brengen door de regen en de kou. Ze won na twee sets: 6-2 en 6-3.

  De herfstige omstandigheden in Parijs sturen het speelschema al vanaf dag 1 in de war. Mertens speelde de eerste match op haar baan, maar moest toch 50 minuten wachten door het slechte weer. Bij 1-1 werd de match al opnieuw even gepauzeerd.

   

  De baan was op sommige plaatsen erg glad en Mertens gleed ook een paar keer uit, maar ze liet zich niet afleiden en won de eerste set met 6-2. 

   

  In set twee kon Gasparjan iets meer gewicht in de schaal leggen, maar het was niet voldoende om Mertens af te stoppen. Bij 5-3 mocht ze serveren voor de match. Dat laatste spelletje duurde nog 9 minuten en ze moest nog drie breakpunten wegwerken voor ze haar handen in de lucht mocht gooien.

   

  In de volgende ronde ontmoet Mertens Kaia Kanepi (WTA-106).

  Het regent en het is koud in Parijs

  Fase per fase

  1. 13 uur 36. In de tweede set gaan de spelers vlot door elkaars opslag. Maar zo blijft alles "on serve". Wanneer maakt Mertens het verschil? .
  2. 12 uur 48. Mertens heeft de 1e set beet. Elise Mertens laat zich niet van de wijs brengen door de lastige omstandigheden. Ze haalt de eerste set overtuigend binnen. Het blijft wel opletten want de lijnen zijn glad. Ze zal dit zo snel mogelijk willen afmaken. .
  3. Elise Mertens heeft zich gekleed op het koude weer. 12 uur 26.
  4. 12 uur 21. We tennissen weer. Elise Mertens mag voor een tweede keer serveren en kan nu wel haar opslagspel behouden. Kan ze nu blijven staan tot het einde? .
  5. 12 uur 12. Azarenka wil niet buiten blijven op Suzanne-Lenglen: "Het is te koud". Alleen Goffin speelt onder een dak op Philippe-Chatrier, ook de openingsmatch tussen Victoria Azarenka en Danka Kovinic op Suzanne-Lenglen ligt stil. De speelsters zijn naar binnengegaan. Dat mocht eerst niet van de scheidsrechter. Ze moesten wachten op de beslissing. Maar met de lichte druilregen en de lage temperaturen was Azarenka dat niet van plan.  "Het is 8 graden. Ik woon in Florida, ik ben gewoon aan warm weer", vertelde een boze Azarenka aan de supervisor. "Ik blijf niet wachten. Het is ook te vochtig om ons racket vast te houden." Daarop vroeg de runner-up van de US Open aan Kovinic of zij buiten wou wachten. "Neen", was het antwoord. Azarenka: "Het is belachelijk, het is te koud. Waarom moeten wij hier als eenden zitten?" .
  6. Het regent en het is 11 graden in Parijs. 12 uur 10.
  7. 12 uur 03. Regenbreak bij 1-1. De 2 speelsters waren even de catacomben ingestuurd, maar kwamen er dan toch weer uit. Mertens sloeg het eerste op, meteen goed voor 2 dubbele fouten en een break. Maar dat maakte ze meteen erna goed met een rebreak. De baan is evenwel erg glad door de regen, de beide speelsters maakten af en toe een slipper. De scheidsrechter oordeelt het niet veilig genoeg en stuurt iedereen nu naar binnen. .
  8. 11 uur 31. Regen houdt Mertens op. Elise Mertens had net zoals David Goffin aan haar eerste ronde moeten beginnen. Maar op Court Philippe-Chatrier (Goffin) ligt een dak, op Court Simonne-Mathieu niet. Mertens zit voorlopig te wachten onder een paraplu. .
  9. 10 uur 55. Mertens tegen Gasparjan. Elise Mertens (WTA-20) krijgt in haar eerste ronde een haalbare kaart voorgeschoteld. Ze moet voorbij Margarita Gasparjan (WTA-122) raken. Hopelijk strooit de regen geen roet in het eten in Parijs. .