Novak Djokovic mept bal (per ongeluk) vol op lijnrechter en moet US Open verlaten

  US Open

  Novak Djokovic (1, 1)
  set
  Pablo Carreño (21, 20)
  5
  1
  6

  Opschudding op de US Open: de toernooileiding heeft nummer 1 van de wereld Novak Djokovic gediskwalificeerd. In zijn match in de 4e ronde ging hij zijn boekje te buiten toen hij een tennisbal vol op het strottenhoofd van een lijnrechter sloeg.

  Het journaal 13u met o.a. de uitsluiting van Djokovic op de US Open na een incident met lijnrechter

  Novak Djokovic had net een opslagspel verloren op het einde van de eerste set in ronde 4 tegen de Spanjaard Pablo Carreno. De nummer 1 van de wereld reageerde zich af op een bal en die belandde - weliswaar per ongeluk - vol op het strottenhoofd van een lijnrechter.

   

  De vrouw kreeg even geen lucht meer en ging door haar knieën. Djokovic zag meteen de ernst van de zaak in en ging zich excuseren bij haar.

   

  Na een discussie van enkele minuten met officials op het terrein besefte de 33-jarige topspeler dat de US Open erop zat voor hem. De toernooileiding kon niet anders dan hem diskwalificeren.

  Beelden van de onbezonnen daad:

  Foto's van het incident:

  Novak Djokovic beseft dat hij in de fout is gegaan.

  Djokovic beleeft naast het terrein geen leuk jaar

  De laatste maanden gaat het Novak Djokovic niet voor de wind. Tijdens de coronapauze organiseerde de Servische tennisspeler een demonstratietoernooi in de Balkan. Daarin werden de coronaregels nauwelijks nageleefd. Djokovic liep een besmetting van het virus op, ook andere spelers testten positief.

  David Goffin zal Novak Djokovic niet tegen het lijf lopen

  David Goffin (ATP-10) zal de wedstrijd van Novak Djokovic met enige belangstelling gevolgd hebben. Als hij vannacht de Canadees Denis Shapovalov (ATP-17) uitschakelt, speelt hij in de kwartfinales tegen de winnaar van de match. Dat wordt dus niet Djokovic, wel Pablo Carreno Busta (ATP-27).