• home
 • video
 • pas verschenen

  Na David Goffin staat ook Elise Mertens in 1/8e finales US Open

  Elise Mertens heeft zich niet laten verrassen door de jonge Amerikaanse Caty McNally op de US Open. Eén set bood de 18-jarige weerstand, daarna lag de weg open naar de 1/8e finales van het grandslamtoernooi.

  Onze landgenote kende een moeizame start tegen McNally. De eerste drie spelletjes vond Mertens haar ritme niet en had de Amerikaanse de overhand met haar gevarieerde spel. 

   

  Maar de 24-jarige Belgische bleef niet bij de pakken zitten en pepte zichzelf op. In een mum van tijd beende ze McNally bij. Al liet de Amerikaanse zich niet meteen kennen.

   

  De twee legden elkaar het vuur aan de schenen. Mooie plaatsballen, enkele aces van Mertens en ook wel wat fouten langs beide kanten. Naar het einde van de eerste set groeide wel de frustratie bij de 18-jarige. Dat stak ze niet onder stoelen of banken. Mertens zette door en haalde set 1 binnen. 

   

  In set twee gaf de Belgische haar voorsprong niet meer uit handen. McNally probeerde initieel nog wat dynamischer te spelen, maar ze bracht Mertens niet aan het wankelen. 

   

  Zowel David Goffin als Elise Mertens stoten zo door naar de achtste finales in de US Open op Flushing Meadows in New York.

   

  In de volgende ronde wacht een duel met de winnares van de confrontatie tussen het Amerikaanse tweede reekshoofd Sofia Kenin (WTA 4) en de Tunesische Ons Jabeur (WTA 31). Kenin schreef dit jaar de Australian Open op haar naam. 

  Fase per fase

  1. 20 uur 29. Mertens wint! De Belgische laat McNally wankelen en wint de laatste twee sets: 7-5 6-1. Mertens stoot zo door naar de vierde ronde in de US Open.  .
  2. 20 uur 26. 7-5 4-1. De nummer 124 op de WTA-ranking probeert punten af te pakken van Mertens, maar onze landgenote trekt tijdens de meeste rally's aan het langste eind. .
  3. 20 uur 21. 7-5 3-1. Mertens reageert met een perfecte lob wanneer McNally zich dichtbij het net begeeft. De Amerikaanse probeert dynamischer te spelen, maar onze 24-jarige landgenote leest haar spel goed.  .
  4. 20 uur 17. 7-5 2-1. De 18-jarige serveert en wint het volgende spelletje.  .
  5. 20 uur 08. 7-5 2-0. McNally waant zich even in een honkbalstadion en slaat de bal de tribunes in. Mertens neemt de overhand en laat de Amerikaanse zwoegen. .
  6. 20 uur 01. 7-5. Na de moeizame start kan Mertens het toch afmaken in de eerste set. McNally bood knap weerwerk, maar kon haar frustraties niet altijd onderdrukken naarmate de set vorderde. .
  7. 19 uur 58. 6-5. Onze landgenote komt voor het eerst op voorsprong. Kan ze de set binnenhalen? .
  8. 19 uur 51. 5-5. Mertens gunt McNally de set niet. Ze werkt twee breakpoints weg en kan het zelf wel afmaken.  .