Zverev wist dubbel setverlies uit en speelt 1e grandslamfinale tegen Thiem

  US Open

  Pablo Carreño (18, 20)
  set
  Alexander Zverev (4, 5)
  6
  1
  3
  6
  2
  2
  3
  3
  6
  4
  4
  6
  3
  5
  6

  Alexander Zverev (ATP-7) en Dominic Thiem (ATP-3) strijden tegen elkaar om hun eerste grandslamtitel in de finale van de US Open. Zverev moest in zijn halve finale tot het uiterste gaan om Pablo Carreno Busta opzij te schuiven. Thiem haalde het iets makkelijker tegen Daniil Medvedev.

  Voor de 23-jarige Zverev wordt het zijn eerste grandslamfinale. "Ik zou niet gelukkiger kunnen zijn", vertelde de Duitser na zijn partij in de halve finale. De emoties liepen hoog op want hij moest in zijn partij het onderste uit de kan halen. 

   

  In de eerste twee sets gaf Zverev niet thuis. Hij maakte veel fouten en na minder dan anderhalf uur stond hij twee sets in het krijt. "Ik keek naar het scorebord bij 0-2 en zei tegen mezelf: "Dit is niet te geloven. Ik zit in de halve finale van een grandslam waarin ik de favoriet ben en ik speel zo slecht"."

   

  Zverev besefte dat hij zijn niveau stevig moest opkrikken en hij deed dat ook. En dat terwijl Carreno Busta (ATP-27) net wat door zijn beste krachten heen leek te zitten. De Duitser won drie sets op een rij. "Mentaal heb ik het nooit opgegeven. Maar ik ben diep moeten gaan, heel diep", zei Zverev nog. 

  Thiem plaatst zich voor zijn 4e grandslamfinale

  US Open

  Daniil Medvedev (2, 3)
  set
  Dominic Thiem (8, 2)
  2
  1
  6
  6
  7
  2
  7
  9
  6
  5
  3
  7
  7

  Zondag staat Zverev voor de tiende keer tegenover Dominic Thiem. De Oostenrijker haalde het in zijn halve eindstrijd tegen De Rus Medvedev (ATP-5). Hij had daar maar drie sets voor nodig, maar in die sets kwam het wel twee keer tot een tiebreak. "Dit was mijn moeilijkste zege in "straight sets" tot nu toe. De match had ook helemaal anders kunnen lopen", vertelde de Oostenrijker.

   

  Thiem verloor al drie keer een grandslamfinale. Twee keer op Roland Garros, een keer op de Australian Open. Nu lijkt hij de favoriet in de finale. Hij won de laatste drie onderlinge confrontaties tegen de Duitser en leidt met 7-2.