Opvliegende Djokovic plaatst zich na waarschuwing voor finale in Rome

  Internazionali BNL d'Italia

  Novak Djokovic (1, 1)
  set
  Casper Ruud (8)
  7
  1
  5
  6
  2
  3

  Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de finale van het Masterstoernooi in Rome. De Serviër liet zich wel opnieuw van zijn mindere kant zien, toen hij vroeg in de tweede set verbaal in de clinch ging met de umpire. Djokovic kreeg een waarschuwing, maar legde de Noor Ruud alsnog over de knie.

  Novak Djokovic is zich meer en meer de reputatie van heethoofd aan het aanmeten. De Serviër werd twee weken geleden naar huis gestuurd op de US Open toen hij (weliswaar per ongeluk) een bal op het strottenhoofd van een lijnrechter sloeg.

   

  In Rome wou Djokovic deze week de frustraties van zich afspelen, maar het kort lontje van de nummer één van de wereld bleef ook in Italië nog smeulen. Gisteren kreeg hij al een waarschuwing toen hij zijn racket stuk sloeg en ook vandaag kreeg hij een waarschuwing toen hij vroeg in set 2 na een discussie met de umpire in een Servische colère uitbarstte. 

   

  Djokovic kalmeerde en kon zich daarna alsnog plaatsen voor een 10e finale in Rome. De jonge Noor Casper Ruud, die met zeges tegen Chatsjanov, Cilic en Berrettini een knap parcours had afgelegd, moest er na twee sets (7/5 en 6/3) aan geloven.

   

  Na de wedstrijd kwam Djokovic tot inzicht. "Ik verdiende de waarschuwing", sprak hij. "Ik zei geen lieve woorden in mijn taal. Ik had wat discussies met de umpire over enkele calls. Maar voor zover ik heb begrepen, had ik wel drie keer gelijk. Maar dat maakt nu niet meer uit."

   

  "Iedereen maakt fouten. Het was een beladen wedstrijd. Er is erg veel intensiteit op de tennisbaan. Ook voor Casper was er veel druk. Wat gebeurt, dat gebeurt", besloot Djokovic.

  Pakt Djokovic morgen nieuw record?

  Djokovic kan morgen voor een stukje geschiedenis zorgen als hij de finale wint. Met een zege breekt hij het huidige record van 35 Masters 1000-titels in het mannentennis, dat nu nog op naam staat van Rafael Nadal én Djokovic zelf. Tegenstander in de finale wordt de Canadees Shapovalov of de Argentijn Schwartzman, die Nadal in de kwartfinales wipte.