Ga naar de inhoud
" "
Greet Minnen (archief).

Greet Minnen verkoopt haar huid duur tegen nummer 18 Rybakina

 ma 21 september 2020 12:01
Internationaux de Strasbourg
Greet Minnen (60, Kwal.)
Elena Rybakina (4, 5)
einde
5
set 1
7
4
set 2
6

Greet Minnen heeft niet beter kunnen doen dan haar vriendin Alison Van Uytvanck en is gestrand in de 1e ronde van het WTA-toernooi van Straatsburg. Onze landgenote (WTA-110) maakte het de veel hoger geplaatste Kazakse Jelena Rybakina (WTA-18) heel lastig: 7-5, 6-4 in 1,5 uur.

De 24-jarige Minnen, die uit de kwalificaties kwam in het noorden van Frankrijk, ging als eerste door de opslag van Rybakina, het 5e reekshoofd en liep 4-2 uit. Bij 5-4 mocht ze opslaan voor de set en versierde ze zelfs een setpunt, maar Rybakina werkte het weg en won 3 spelletjes naeen: 7-5 na 56 minuten.

 

In de 2e set duurden de games minder lang. Ny was het Rybakina die tot 4-2 brak, maar de Oost-Europese kreeg meteen een rebreak om de oren. Een tweede break betekende wel het einde voor Minnen: 6-4 in 33 minuten.

 

Van Uytvanck en Minnen zitten samen wel nog in het dubbelspel, waarbij ze in de 1e ronde de Zwitserse Jil Teichmann en de Amerikaanse Sloane Stephens bekampen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.