Ga naar de inhoud

Flipkens en Minnen overleven de 1e ronde niet op Roland Garros

Roland Garros

Kirsten Flipkens (293)
Yulia Putintseva (81, crown23)
1
1
6
2
2
6

Kirsten Flipkens en Greet Minnen hebben zich niet kunnen plaatsen voor de 2e ronde op het grandslamtoernooi van Roland Garros. Flipkens verloor in 2 sets van een Kazakse, ook Greet Minnen moest na 2 sets opkramen. Zij was niet opgewassen tegen een Argentijnse kwalificatiespeelster.

Kirsten Flipkens stond al voor de 12e keer op de hoofdtabel van Roland Garros, maar echt potten breken kon ze nog nooit in Parijs. Flipkens raakte er nog nooit voorbij de 2e ronde en dat zal ook dit jaar niet gebeuren.

 

In de 1e ronde moest Flipkens het opnemen tegen reekshoofd Joelija Poetintseva, de nummer 27 van de wereld. De Kazakse liet er geen gras over groeien en was in een dik uur klaar met onze landgenote, die 6x haar opslag moest inleveren: 6-1 en 6-2.

Ook Minnen strandt in 1e ronde: "Maak lastige periode door"

Greet Minnen stond dan weer voor de 1e keer op de hoofdtabel op Roland Garros. Zij kreeg met de Argentijnse Nadia Podoroska (WTA-131) een kwalificatiespeelster tegenover zich.

 

Net als Flipkens raakte ook Minnen nooit echt in de wedstrijd. Na amper 59 minuten was het al over: 6-2 en 6-1 voor Podoroska.

 

"Ik loop op dit moment niet over van vertrouwen", vertelde Minnen na afloop. "Ik maak een lastige periode door. Ik won niet veel wedstrijden, waardoor het moeilijk is als je uitkomt tegen een speelster die sterk is op gravel."

 

"De omstandigheden waren ook niet ideaal, met het koude weer. Sommige speelsters passen zich makkelijker aan dan andere. Als ik het nodige vertrouwen had, zat er zeker meer in. Maar ik haal nu mijn niveau niet."

 

"Op de WTA-kalender rest er enkel nog het toernooi in Ostrava, maar met mijn ranking is er geen kans voor mij om daaraan deel te nemen. Ik ga dus vooral mijn geluk moeten zoeken op het ITF-circuit. Ik ga denk ik drie weken vertrekken naar de Verenigde Staten om de goede vorm weer terug te vinden."