Djokovic moeizaam naar halve finales in Rome, zijn racket sneuvelt onderweg

  Internazionali BNL d'Italia

  Novak Djokovic (1, 1)
  set
  Dominik Koepfer (54, Kwal.)
  6
  1
  3
  4
  2
  6
  6
  3
  3

  Novak Djokovic heeft zich maar moeilijk kunnen plaatsen voor de halve finales in Rome. De nummer 1 van de wereld had 3 sets en 2 tennisrackets nodig om de Duitser Dominik Köpfer (WTA-97) naar huis te spelen. 

  De kwartfinale van het Masters-toernooi in Rome verliep niet volgens plan voor Novak Djokovic. Hij versloeg Dominik Köpfer na een partij van ruim twee uur. Het werd 6-3, 4-6 en 6-3.

   

  Nog geen twee weken na zijn diskwalificatie op de US Open kon de 33-jarige tennisser zich weer niet intomen. Na een lovegame in set 2 met 3-3 als resultaat moest zijn racket eraan geloven. Djokovic kwam er met een waarschuwing en een nieuw tennisracket vanaf. 

   

  "Het is niet de eerste keer dat ik mijn racket breek tijdens mijn carrière en het zal ook niet de laatste keer zijn", vertelde de Serviër achteraf. "Wanneer de woede komt oplaaien, kan ik het niet tegenhouden. Ik ben niet perfect."

  Het is niet de eerste keer dat ik mijn racket breek tijdens mijn carrière en het zal ook niet de laatste keer zijn.

  Novak Djokovic

  "Zo uit ik mijn frustraties, maar ik moedig het niet aan", ging Djokovic voort. "Ik ben me ervan bewust dat ik op deze manier niet het goede voorbeeld geef, vooral aan jonge tennisspelers die naar me kijken."

   

  Ook Köpfer kreeg een waarschuwing voor zijn gedrag. Aan het begin van de derde set kon de Duitser zijn frustraties niet voor zichzelf houden.

   

  Djokovic zit op schema om zijn 5e titel binnen te halen in Rome. In de halve finales neemt hij het op tegen Casper Ruud (WTA-34). De Noor versloeg lokale favoriet Matteo Berrettini (WTA 8) met 4-6, 6-3 en 7-6.