Djokovic huppelt door US Open, Zverev schakelt "coronarisico" Mannarino uit

  US Open

  Novak Djokovic (1, 1)
  set
  Jan-Lennard Struff (52, 28)
  6
  1
  3
  6
  2
  3
  6
  3
  1

  Novak Djokovic heeft zonder veel moeite zijn ticket voor de vierde ronde van de US Open afgehaald. De Duitser Alexander Zverev had wat meer werk om "coronarisico" Adrian Mannarino uit het grandslamtoernooi te kegelen.

  Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld, had in de vorige ronde nog een set laten liggen tegen Kyle Edmund, maar tegen de Duitser Jan-Lennard Struff liet hij zich niet meer op foutjes betrappen.

   

  Djokovic gunde zijn tegenstander amper zeven spelletjes en klaarde de klus na 1 uur en 45 minuten. "Mijn spel was heel goed", besefte de Serviër zelf. "Na de eerste set had ik echt een lekker gevoel op de baan."

   

  In zijn jacht op zijn vierde eindzege in New York moet Djokovic nu voorbij de Spanjaard Pablo Carreno-Busta. Samen met de Kroaat Marin Cilic, die de US Open in 2014 won, is Djokovic de enige grandslamwinnaar die nog in het toernooi zit.

  Coronarisico? US Open laat Mannarino toch spelen (en verliezen)

  De Duitser Alexander Zverev heeft niet zonder moeite de vierde ronde op de US Open gehaald. De nummer 7 van de wereld was misschien wat van zijn stuk gebracht omdat hij pas 3 uur later dan verwacht de baan op mocht.

   

  De reden? Gezondheidsfunctionarissen waren niet zeker of het wel veilig was om tegenstander Adrian Mannarino in actie te laten komen. De Fransman was in contact gekomen met zijn landgenoot Benoit Paire, die zich terugtrok uit de US Open nadat hij positief had getest op covid-19.

   

  Uiteindelijk zette de organisatie het licht toch op groen. Mannarino kon de eerste set nog van Zverev afsnoepen, maar zijn avontuur stopt toch in de derde ronde. 

  Alexander Zverev moest 4 sets werken om de achtste finales te halen.

  Opnieuw geen succesverhaal voor Tsitsipas

  Stefanos Tsitsipas en de US Open blijft een moeilijke combinatie. Na vroege uitschakelingen in 2018 (tweede ronde) en 2019 (eerste ronde) verloor de Griek nu in de derde ronde van Borna Coric.

   

  Nochtans zag het er lang goed uit voor het vierde reekshoofd. Tsitsipas had in de vierde set een 5-1-voorsprong uitgebouwd, maar kon het beslissende spelletje niet in de wacht slepen. De Griek kon zelfs 6 matchpunten niet verzilveren.

   

  Na meer dan 4,5 uur en vijf sets moest Tsitsipas dan toch het hoofd buigen. "Ik moet toegeven dat ik veel geluk heb gehad", zei Coric die de beslissende set pas won na een tiebreak.