Wisselvallige Goffin plaatst zich voor 4e jaar op een rij voor 3e ronde: "Job gedaan"

  US Open

  Lloyd Harris (31)
  set
  David Goffin (39, 7)
  6
  6
  1
  7
  8
  6
  2
  4
  1
  3
  6
  4
  4
  6

  David Goffin staat in de derde ronde op de US Open. De Belg (ATP-10) had het twee sets best lastig tegen de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris (ATP-95) maar vond daarna zijn goeie ritme. Na net geen drie uur mocht hij zijn handen in de lucht gooien. Nu wacht een duel tegen de Serviër Filip Krajinovic (ATP-26).

  Het journaal 13u met o.a. moeizame zege voor Goffin in de 2e ronde

  Goffin haalde voor zijn partij in de tweede ronde nog niet meteen zijn beste tennis uit de schuif. Hij had het in de eerste set tegen Harris telkens knap lastig om zijn eigen opslagspelletje binnen te harken. Bij de Zuid-Afrikaan draaide het veel vlotter, maar Goffin kon aanklampen tot de tiebreak.

   

  Het was een frustrerend eerste uur op de baan en Goffin liet een zeldzame keer zijn emoties de loop. Hij gooide zijn zweetband de lege tribunes in. Hij kreeg er een waarschuwing voor, maar de emoties hielpen hem wel om de tiebreak uiteindelijk naar zich toe te trekken.

   

  Set twee bracht geen beterschap. Goffin speelde wisselvallig, maar ook Harris gaf twee keer zijn opslag af. Pas bij 3-2 kon de Zuid-Afrikaan de break verzilveren en doorstomen naar setwinst. Goffin leek te wankelen maar met een love game om set 3 te beginnen tankte hij opnieuw vertrouwen. Na minder dan een halfuur had hij de touwtjes opnieuw in handen.

   

  In set 4 krikte Harris zijn niveau wel opnieuw een beetje op, maar Goffin gaf de match niet meer uit handen. Zijn eerste drie matchballen waren nog niet raak, de vierde wel. De volgende afspraak wordt meteen een lastige. In ronde 3 wacht Krajinovic (ATP-26).

  "Niet verwachte niveau, maar job gedaan"

  Goffin gaf na de match toe dat hij Harris moest leren kennen: "Het was de eerste keer dat ik tegen hem speelde. Ik was wat verrast dat hij redelijk snel was. Hij sloeg ook goed op, ik kende zijn zones en zijn beste opslag niet. Het was niet makkelijk. Hij raakte de bal goed en had in de 1e set veel kansen, maar ik vocht hard en het is altijd goed om de 1e set te winnen in een match zoals deze."

   

  Goffin was streng voor zichzelf: "Ik haalde niet het niveau dat ik verwachtte, maar je kunt wel zeggen dat ik mijn job gedaan heb. Omdat Harris zo goed speelde, moest ik ook goed serveren en agressief zijn. Ik duwde door op de belangrijke momenten, wanneer ik moest doorduwen, in de 3e en 4e set, en dat is het belangrijkste."  

  Bekijk de persconferentie van Goffin (Engels en Frans)

  Fase per fase

  1. 22 uur 50. Game, set and match. Het is gebeurd. Goffin staat voor het vierde jaar op een rij in de derde ronde in New York. In de vierde set bood Harris opnieuw wat meer weerwerk, maar onze landgenoot bleef zijn niveau aanhouden. De Zuid-Afrikaan kon eerst nog 3 matchballen neutraliseren, maar de vierde keer werd de goeie keer voor Goffin. .
  2. 22 uur 09. Goffin onder stoom. Het verlies van set twee lijkt al doorgespoeld. David Goffin begon aan set drie met een love game. Een voorbode voor wat zou komen want hij stoomde in minder dan een halfuur door naar setwinst. Goffin heeft nu een 2-1-bonus in handen. .
  3. 21 uur 45. 2e set is voor Harris. Zijn wankele tennis heeft Goffin de tweede set gekost. Na de tiebreak moest onze landgenoot in de tweede set meteen zijn opslag inleveren. Maar dat was geen ramp want hij snoepte op zijn beurt die van Harris af. Zo ging het een tijdje door tot de Zuid-Afrikaan bij 3-2 wel zijn opslag kon vasthouden. Zo kon hij naar winst in de set lopen. Kan Goffin dit net als in zijn eerste match nog omkeren? .
  4. 21 uur 03. Goffin doet het met tiebreak. David Goffin heeft zijn hoogvorm nog niet te pakken in deze match. Zijn eerste opslagspelletje duurde bijzonder lang, maar hij werkte alle breakpunten weg. Zijn tegenstander Lloyd Harris had veel minder moeite om zijn opslagspelletjes te winnen, maar hij kon de druk op Goffin op de cruciale momenten niet hoog genoeg leggen. Zo kon een zoekende landgenoot telkens gelijke tred houden. Ook in de tiebreak kwam Goffin achter, maar hij keerde het nog op tijd om. Na meer dan een uur tennissen haalt Goffin hier de eerste set binnen. .
  5. 20 uur .