Ga naar de inhoud

Bertens in rolstoel van het court, tegenspeelster: "Ze houdt me voor de gek"

Roland Garros

Sara Errani (104, Kwal.)
Kiki Bertens (25, crown5)
6
5
1
7
7
6
2
3
7
3
9

De Nederlandse Kiki Bertens (WTA 8) is tot het uiterste moeten gaan tegen de Italiaanse kwalificatiespeelster Sara Errani om door te stoten naar de derde ronde op Roland Garros. Bertens moest het court verlaten in een rolstoel.

Dat heet dan tot het gaatje gaan. De Nederlandse Kiki Bertens had 3 sets nodig tegen Sara Errani (WTA 150) om de derde ronde op Roland Garros te behalen.

 

Na afloop van de partij, die twee marathonsets nodig had, kreeg Bertens hevige krampen en moest ze het court al schreeuwend en in een rolstoel verlaten.

 

De Italiaanse was tevens niet gelukkig met de nederlaag. "Vaffanculo", klonk het uit de mond van de finaliste in 2012. Bertens zette zich neer en barstte in tranen uit.

Errani: "Niet leuk als iemand je voor de gek houdt", Bertens: "Ze was gefrustreerd over zichzelf"

Errani was na de wedstrijd nog steeds niet afgekoeld. "Ik hou er niet van als iemand me voor de gek houdt. Bertens speelde een geweldige wedstrijd, maar ik vind de situatie niet leuk."

 

"Het ene uur is ze geblesseerd, dan kan ze weer lopen. Nu zit ze weer perfect in de kleedkamer en in het restaurant. Dat vond ik geen goede attitude."

 

Bertens reageerde teleurgesteld op de uitspattingen van Errani, die ontkende gevloekt te hebben op de Nederlandse. "Het is natuurlijk niet leuk om te horen", zegt Bertens. "Maar ik wil het niet te persoonlijk opvatten, ik begrijp haar frustraties."

 

"Ik denk dat ze gefrustreerd is over zichzelf, dat ze de wedstrijd niet kon winnen."

Bertens verlaat het veld in een rolstoel

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Errani was niet al te gelukkig na de nederlaag

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.