David Goffin slikt pandoering van Marin Cilic in tweede ronde in Rome

  Internazionali BNL d'Italia

  Marin Cilic (30)
  set
  David Goffin (39, 6)
  6
  1
  2
  6
  2
  2

  Het graveltoernooi van Rome is niet uitgedraaid op een succes voor David Goffin. Onze landgenoot ging in de tweede ronde, zijn eerste match, kansloos onderuit tegen Marin Cilic: 6-2, 6-2.

  De overgang van hardcourt naar gravel en de reis van New York naar Rome zat duidelijk nog in de kleren bij David Goffin. Het zesde reekshoofd in Rome kreeg van Marin Cilic ook de kans niet om in het ritme te komen.


  De boomlange Kroaat zette Goffin meteen onder druk met zijn harde opslag en zware forehand. Goffin hapte naar adem, maar zijn opslag draaide niet en hij raakte niet uit de omknelling.


  Cilic haalde zijn voet niet van het gaspedaal en bleef de winners opstapelen. Slechts sporadisch kon Goffin het niveau van Cilic, die wel al een driesetter in Rome in de benen had, aan.

   

  Na iets meer dan een uur had Cilic, de winnaar van de US Open in 2014, geklaard: 6-2, 6-2. Ook vorig jaar verloor Goffin in de tweede ronde in Rome, toen was de Argentijn Juan Martin Del Potro te sterk.

  "Ik wil toch nog een match spelen voor Roland Garros"

  Om toch nog wat ritme op te doen voor Roland Garros trekt Goffin nu naar het ATP-toernooi van Hamburg. "Normaal zijn er drie of vier graveltoernooien voor Roland Garros. Dan kan je veel matchen spelen. Nu heb ik er maar eentje in de benen dus ik wil er in Hamburg nog zeker eentje spelen, of meer."

   

  "Of de spelers die niet in New York geweest zijn een voordeel zullen hebben in Parijs? Dat wil ik niet zeggen. Het kan beide kanten op. Dit is een speciaal jaar. De spelers die geschitterd hebben op de US Open zullen vertrouwen hebben, maar ze zullen zich wel niet lang kunnen voorbereiden op de nieuwe ondergrond."

  Fase per fase

  1. 12 uur 09.
  2. 11 uur 42. David Goffin is nog op zoek naar het juiste ritme op het gravel van Rome. Marin Cilic had dat in de eerste set wel al te pakken, de Kroaat won de eerste set vlot met 6-2. .