Yanina Wickmayer haalt hoog niveau, maar kan Kenin niet verrassen

  US Open

  Yanina Wickmayer 
  set
  Sofia Kenin (12, 2)
  2
  1
  6
  2
  2
  6

  Yanina Wickmayer kan met opgeheven hoofd de US Open verlaten. Ze bood veel meer weerstand tegen Sofia Kenin, de winnares van de Australian Open dit jaar, dan de score doet vermoeden: 6-2, 6-2 na iets meer dan een uur.

  Yanina Wickmayer werd op de valreep opgevist voor de US Open en vloog vorige week halsoverkop van Europa naar New York. Op papier kreeg ze ook een onhaalbare opdracht voorgeschoteld: Sofia Kenin, het 2e reekshoofd.

   

  Maar Wickmayer speelde complexloos en zette haar voet naast die van de winnares van de Australian Open. Onze landgenote speelde agressief en dwong Kenin om haar beste niveau boven te halen.

   

  Helaas voor Wickmayer deed Kenin dat ook. Wat Wickmayer ook probeerde, de Amerikaanse leek altijd nog een versnelling extra in huis te hebben. In een hoogstaande wedstrijd (beide speelsters sloegen meer winners dan fouten) kwam Wickmayer vooral in de problemen op haar tweede service.

   

  Kenin buitte dat uit en kwam zo op het scorebord niet in de problemen. Daarvoor lag het percentage eerste opslagen van Wickmayer te laag. Na 1 uur en 8 minuten was het avontuur van Wickmayer op de US Open afgelopen: 6-2, 6-2.

  Statistieken

  Yanina Wickmayer   Sofia Kenin
  5 aces 5
  3 dubbele fouten 1
  47% eerste opslag 80%
  0/5 (0%) breakpunten 4/4 (100%)
  17 winners  33
  11 unforced errors 15
  46 totaal punten 62

  Fase per fase

  1. 22 uur 49. Afgelopen: Kenin wint. Yanina Wickmayer kan met opgeheven hoofd de US Open verlaten, ook al staat er 6-2 en 6-2 op het scorebord tegen Sofia Kenin. Wickmayer dwong het 2e reekshoofd om haar beste tennis boven te halen. .
  2. 22 uur 44. Wickmayer verkoopt haar huid duur en sleept nog een spelletje uit de brand: 5-2 in set 2. .
  3. 22 uur 41. De frustratie neemt de bovenhand bij Wickmayer, die echt niet slecht speelt. Maar Kenin scoort met haar forehand én backhand en haalt nu ook af en toe uit met een dropshot. .
  4. 22 uur 31. We krijgen hetzelfde spelbeeld te zien in set 2: Wickmayer speelt goed mee, maar details doen haar telkens de das om. Details en de klasse van Kenin natuurlijk. De Amerikaanse heeft weer een vroege break beet: 2-1. .
  5. 22 uur 17. Kenin pakt set 1. Sofia Kenin heeft de kaas niet meer van haar brood laten eten. De Amerikaanse zet geen misstap op haar eigen opslag en rijft de eerste set binnen: 6-2. .
  6. 22 uur 16. Het niveau in deze wedstrijd is hoog en Wickmayer kan op sommige momenten haar voet naast die van Kenin zetten. Maar de cijfers op het scorebord zijn hard: 5-2 voor de Amerikaanse. .
  7. 22 uur 02. Wickmayer laat Kenin echt werken voor elk punt. Ze dwingt ook enkele breakpunten af, maar kan geen enkele verzilveren. Het staat 1-3 voor Kenin. .
  8. 21 uur 47. Yanina Wickmayer begon met een ace aan haar opslagspel, maar uiteindelijk trekt Sofia Kenin het laken toch naar haar toe: break en 0-1. .
  9. 21 uur 43. Op papier lijkt het een ongelijke strijd: Wickmayer is de nummer 146 van de wereld, Sofia Kenin staat 4e op de WTA-ranglijst. Maar misschien kan onze landgenote verrassen. .